Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda kadınlar 3 bin metre su engelli yarışında bronz madalya kazanan milli atlet Özlem Kaya, yeni hedefinin 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'nda madalya kazanmak olduğunu söyledi.

Özlem Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda elde ettiği başarının 7 yıllık bir emeğin sonucu olduğunu kaydetti.

Şampiyonaya Kayseri Erciyes'te yoğun bir tempoda hazırlandığını belirten milli sporcu, "Çok güzel bir ortamda çalıştık. Rakım olarak yüksek yerde çalışmalarımızı yapmaya özen gösterdik. Rahat bir ortamda çalıştık ve bunun da bize büyük katkısı oldu. Elde ettiğim başarı, 7 yıllık bir çalışmanın, emeğin sonucu." diye konuştu.

"15 yıllık hayalimdi"

Her şampiyonaya altın madalya hedefiyle hazırlandığının altını çizen Özlem Kaya, şöyle devam etti:

"Şampiyonada üçüncülük nasip oldu. Bu, benim 15 yıllık hayalimdi. Avrupa Büyükler ve Dünya Şampiyonları ile olimpiyatlarda madalya kazanmak 15 yıllık bir hedefti. Bu hedefimizi gerçekleştirdik. Başarımda, Spor Genel Müdürlüğümüzün, Üsküdar Belediyesinin, belediye başkanımız Hilmi Türkmen'in, antrenörüm Aytaç Özbakır'ın, takım arkadaşlarımın ve antrenmanlarda bana destek olan herkesin emeği var. Birlik ve beraberlik içerisinde bu başarıyı elde ettik. Bu, ülkemizin, hepimizin başarısı. Çok mutluyum, inşallah daha da büyük başarılar gelecek."