AYDIN 

18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mehmet Hacıoğlu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in, bütün yaş gruplarının, mümkün olduğu kadar Türkiye’nin her tarafına yayılıp oralarda maç yapmasını istediğini belirterek, "Amacımız son yıllarda düşüşteki Türk futbolunu yeniden yukarı taşımak" dedi. 

Hacıoğlu, Türkiye 18 Yaş Altı Milli Futbol Takımı'nın, Nazilli'de Danimarka ile oynadığı ve 2-1 galip geldiği özel maçın ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, tüm hazırlık maçlarında, galibiyetten çok "daha iyi nasıl oynayabiliriz" düşüncesinde olduklarını ifade etti. 

Bu yaş grubundaki milli takımın gelecek yıl 18 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası ve Elit Tur müsabakalarında mücadele edeceğini hatırlatan Hacıoğlu, bütün hazırlıklarının da gelecek yıla yarışmacı gençler ortaya çıkarma yönünde olduğunu söyledi. 

Hacıoğlu, Danimarka takımının, zorluk derecesi yukarıda bir ekip olduğunu, dolayısıyla Nazilli ve Denizli'de planlanan maçlarla oyuncularının böylesi bir takım karşısındaki durumlarını görmeyi hedeflediklerini dile getirerek, şunları kaydetti: 

"Özellikle fiziki yapı olarak bizden daha üstün bir takıma karşı hem kazanabildiğimiz için hem zaman zaman iyi işler yapabildiğimiz için son derece mutluyuz. Tamamen olmasa da dönem dönem istediklerimizi sahaya yansıttılar. Ama bu tip ivmeler olacaktır. Bu çocuklar hala gelişim aşamasında. Dolayısıyla inişler çıkışlar olacaktır ama genel olarak istediğimizi yaptılar diyebiliriz." 

"Anadolu'nun her yerinde maç yapacağız"

Milli takımın, hazırlanan maç programıyla farklı şehirlerde özel maçlar yapmasını da değerlendiren Hamzaoğlu, şunları kaydetti: 

"Futbol Direktörümüz Fatih Terim, bütün yaş gruplarının mümkün olduğu kadar Türkiye’nin her tarafına yayılıp oralarda maç yapmasını özellikle istiyor. Biz de bu çerçevede organizasyonlarımızı Türkiye’nin değişik bölgelerinde yapıyoruz. Mesela bundan sonra oynanacak 15, 17, 18 ve 19 yaş altı takımları maçlarını Türkiye’nin değişik yerlerinde, Adana’dan Mersin’e, Trabzon’a kadar pek çok farklı şehirde oynanacak. Amacımız son yıllarda düşüşteki Türk futbolunu yeniden yukarı taşımak. Bizim hedeflediğimiz bu organizasyonun amacına ulaşacağına da inanıyoruz. O yüzden maçlarımızı değişik yerlerde oynuyoruz." 

Öte yandan Türkiye ve Danimarka 18 yaş altı milli futbol takımları, 21 Şubat Cuma günü Denizli Atatürk Stadı’nda saat 13.30'da başlayacak maçta ikinci kez karşı karşıya gelecek.