Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Hamburg'da forma giyen milli futbolcu Gökhan Töre, kulübünün şimdiden sözleşmesini uzatmak istemesinin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.
     Gökhan, Sportbild dergisine verdiği röportajda, Hamburg'un, 2014 yılına kadar olan sözleşmesini Mart ayında yapılacak görüşmelerle uzatmak istediğinin hatırlatılması üzerine, ''Kulübümün şimdiden sözleşmemi uzatmak istemsi benim için sürpriz oldu. Benimle çalışmayı sürdürmek istemeleri güzel bir duygu. Ben de Hamburg'da kendimi iyi hissediyorum. Her şey uygun olursa uzun süre kalabilirim'' dedi.
     Sözleşmesini uzatma konusunun sadece maddiyata bağlı olmadığını ifade eden Gökhan, ancak bir futbolcu olarak performansını göstermesi durumunda buna göre de para alması gerektiğini belirtti. Töre, iyi bir sözleşme olduğunda kendisini de iyi hissettiğini, bunun kulüp tarafından kendisine değer verildiğini gösterdiğini kaydetti.
     Genç oyuncu, önceliğinin kendisine perspektif verilmesi olduğunu, Hamburg'un genç oyunculardan yeni bir takım oluşturmak istediğini söyledi.
     ''Guus Hiddink, profesyonel olarak sahada bir dakika yer almama rağmen beni Türk Milli Takımı'na çağırdı. Bu inanılmaz bir şey'' diyen Gökhan, Hiddink'e saygı duyduğunu, milli takımdan ayrıldıktan sonra da irtibatta kaldıklarını ifade etti.
     Hamburg'da bugüne kadar 7 asist yaptığının, ancak hiç gol atmadığının hatırlatılması ve bu durumun her zaman mı böyle olduğunun sorulması üzerine Gökhan, ''Hiç de değil, gençliğimde sahada bencildim. Kalenin 20 metre önünde topu aldığımda gözüm kaleden başka bir şey görmezdi. Tüm antrenörler bana daha fazla pas vermem gerektiğini söylerdi'' şeklinde yanıt verdi.
Gökhan Töre, Ocak ayında dizinden ameliyat olduktan sonra sahalara dönene kadar ne gibi zorluklar çektiğinin sorulması üzerine de, ameliyattan kısa bir süre sonra gizlice bir top alarak, dizini ne kadar oynatabildiğini görmeye çalıştığını belirtti. Töre, 3 yaşından beri top oynadığını, bu nedenle hastanedeki tedavi süresinin kendisine bir işkence gibi geldiğini kaydetti.