ANKARA - Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu milli halterci Halil Mutlu, Türkiye Halter Federasyonu'nun 9 Mart'ta yapılacak olağanüstü genel kurulunda başkanlığa aday olduğunu bildirdi.
Mutlu, Avrupa 23 Yaş Altı Şampiyonası'nda 5 Türk sporcunun dopingli çıkması nedeniyle federasyon başkanı Hasan Akkuş ve yönetim kurulunun istifa kararı aldığını hatırlatarak, bu konuda camianın bir ferdi olarak üzgün olduğunu söyledi.
Federasyon olağan genel kurulunda mevcut başkan Hasan Akkuş ile seçimde yarıştığını anımsatan Mutlu, sözlerine şöyle devam etti:
''Federasyonumuzun 9 Mart'ta yapılacak genel kurulunda başkanlığa adayım. Ben hedefleri olan bir insanım. İnanmadığım hiçbir işte kimseye söz vermem. Bu yolda camiaya en iyi şekilde hizmet edeceğime inandım. Bu gücü camiadan aldım. Bu camianın bana sahip çıkacağına da inanıyorum. Ben değil, biz olarak bu yola çıktık. Biz bugün halter sayesinde var olduk. Bundan sonra biz halter için var olacağız. Ailemize, büyüklerimize güveniyoruz. Ailemizi, arkadaşlarımızı, camiamızı utandırmayız. Göreve hazırım.''