HAKKARİ 


Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar, Doğu Anadolu Bölgesi'nin hiçbir ilindemotosiklet pisti bulunmadığına dikkati çekerek, ilk pisti Hakkari'ye yapacaklarını söyledi.

Uçar, TMF Başkan Yardımcısı Hamit Dizman, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Reşit Güldal, müdür yardımcısı Yaşar Koparan, motosiklet eğitmenleri Yunus Uçar ve Orhan Alp ile pistin yapılacağı Kıran Mahallesi'ndeki alanda incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından AA muhabirine açıklamalarda bulunan Uçar, eğitim, antrenman ve yarış pisti projesi için kente geldiklerini bildirerek, federasyon olarak Hakkarili gençlerin ve çocukların motor sporları üzerine eğitim alabilecekleri bir alan oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

"Doğu Anadolu Bölgesi'nin hiçbir ilinde bulunmayan motosiklet pistini Hakkari'ye yapacağız" diyen Uçar, pistin 12 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulacağını kaydetti.

Uçar, yaz döneminde gerçekleştirecekleri proje ile ülkenin en doğu noktasındaki çocukların hizmetten faydalanacağına değinerek, "5 metre genişliğinde ve 500 metre uzunluğunda bir karting, süpermoto pisti ve pistin ortasında yaklaşık 300 metrelik bir motokros parkuru oluşturacağız. Buradan motor sporlarına sevda yayılsın istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Çocukların eğitim almalarını ve antrenman yapmalarını sağlamak amacıyla oluşturacakları pistte bölgesel bir yarış da düzenleyeceklerini anlatan Uçar, şöyle konuştu:

"Türkiye Şampiyonası formatında yaptığımız yarışları, Hakkari'deki gençlerimiz ve çocuklarımızla zenginleştireceğiz. Burası işlenmesi gereken bir alan. Bu alana Hakkari'de çok kolay ulaşılabilecek. Çocuklar ve gençler de sıkılmadan günün 8 saati burada vakit geçirebilecek. Umut ediyorum Hakkari'den başlayarak bunu tüm doğuya ve ülkemize yaymaya çalışacağız. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz, hem manzara hem de ulaşım itibarıyla bize çok güzel bir alan tahsis etti. Kendilerine teşekkür ediyorum."

Uçar, ülkede ilk ve orta öğretim çağında 18 milyon çocuk bulunduğuna dikkati çekerek, bunların tamamının motor sporlarıyla ilgili olduğunu ancak tesis yokluğu ya da azlığından dolayı hizmet alamadıklarını kaydetti.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güldal ise TMF'nin daha önce de kentteki çocuklara motosikleteğitimi verdiğini belirterek, federasyon görevlilerinin Hakkari'de üst düzeyde motosiklet sürecek yaklaşık 10 çocuğa ulaştığını ifade etti.

TMF'nin hayata geçireceği proje için Hakkari'yi tercih etmesinin önemli olduğuna işaret eden Güldal, "Piste kavuşmamız halinde, gençlerimize ve çocuklarımıza çok büyük hizmet sunacağız" diye konuştu.