ANKARA - AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür, özel sporculara destek vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bütün bu özel arkadaşlarımızı hayatın içine olabildiğince sokmak istiyoruz" dedi. 

Hakan Şükür, Ankara'da devam eden 7. Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Dünya Basketbol Şampiyonası'nda mücadele eden sporcuları ziyaret etti.

Ankara Spor Salonu'nda katılımcı ülkelerin sporcularıyla hatıra fotoğrafı çektiren Şükür, yoğun ilgisiyle karşılaştı. Şükür, kendisiyle sohbet etmek isteyen sporculara da yakın ilgi gösterdi.

Şükür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hem Hükümet hem de bireysel olarak özel sporculara destek vermeye çalıştıklarını belirterek, "Bütün bu özel arkadaşlarımızı hayatın içine olabildiğince sokmak istiyoruz. INAS Dünya Basketbol Şampiyonası'nın ülkemizde olması çok anlamlı. Her ülkeden gelen bu özel sporcuların, başımızın üstünde yeri var. Fazlasıyla desteklenmeye değer bir organizasyon. Özel sporcuları hayatın içine çok daha farklı bir şekilde sokmamız lazım" diye konuştu.

Bu organizasyonlardaki asıl hedefin, özel insanları hayatın içine çekmek olduğunu vurgulayan Şükür, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Hükümetimizin bu alana çok büyük desteği var. Sayın Başbakanımız bu konuyla çok yakından ilgileniyor. Biz, onları farklı anlatmaktan ziyade, özel insanlar olarak değerlendiriyoruz. Hayatın bir gerçeği bu. Spor da bunun içinde olmalı. Özel insanlarımızın evlerinde olmaları değil, sosyal hayatın ve sporun içinde yer almalarında büyük fayda var. Hem gelişim hem sosyallik adına bu çok önemli. Bunu olabildiği kadar tabana, daha geniş kitlelere yaymak gerekiyor diye düşünüyorum.

Bu kardeşlerimizin aileleri var, onlara büyük emek veren ve gecesini gündüzüne katan insanlar var. Bu emeğe saygı duyulmalı. Biz de elimizden gelen ne varsa onlara aktarmaya çalışıyoruz, bunu yapmaya da devam edeceğiz."