AYKUT ÜNKER

Maltepe dün sarı kırmızı idi. GS Maltepe derneğinin açılışına katılan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal ve yöneticilerinden bazıları Maltepe GS taraftarlarını sevindirdi. Maltepede yeni kurulan GS Derneğinin kurucucusu ve dernek Başkanı Maltepelilerin yakından tanıdıkları işadamı ve Maltepespor da bir dönem Kulüp Başkanlığı yapmış olan Azmi Oktay. Derneğin açılışına katılan Galatasaray Kulüp Başkanı Ünal Aysal, Maltepe Kaymakamı Mustafa Tabsız, Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ve GS Maltepe Derneği Başkanı Azmi Oktay ve Fadıl Terzi kurdelayı beraber kestiler. Açılış sonrası kısa bir konuşma yapan dernek başkanı Azmi Oktay, GS Kulüp Başkanı Ünal Aysal'a, Kaymakam Mustafa Tabsız'a ve Belediye Başkanı Mustafa Zengin ile davetlilere teşekkür etti. Kaymakam Tabsız da yaptığı konuşmada dernek başkanı Oktay'a böyle güzel bir hizmetinden dolayı teşekkür etti. 

GS Kulüp Başkanı Aysal da "GS ülkemizin olduğu kadar dünyanın her yerinde milyonlarca taraftarı olan ve Avrupa Şampiyonu olmuş tarih yazmış bir kulüptür. Kulübümüze gönül vermiş Azmi Oktay gibi tüm taraftarlarımızı gönülden kutluyorum"diye konuştu. Başkan Zengin de yaptığı konuşmada "Spor kardeşliktir, dostluktur, spor yapan ve spora gönül vermiş insan her zaman mütevazi insandır, bu nedenle bizlerde bölgemizde spora en büyük değeri vermekte veonlarca spor sahası yatırımı yapmaktayız. Tüm Galatasaraylıları da bu nedenle gönülden kutluyor Maltepemize hayırlı olsun diyorum"dedi. Açılışa AK Parti Maltepe Belediye Başkan Aday Adayı Kadem Ekşi, Maltepe Esnaf Odası Başkanı Yunus Erdel, Özkan Güzel, Vedat Kahya, Cengiz Ergün, Fadıl Terzi, Kadir Aydeniz, 1905 Maltepe Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve GS, Ayışığı Spor Tesisleri İşletmecisi Aydın Kıyan ve kulübün antrenörü Enver Yağmuroğlu ve GS Ayışığı Spor Tesisleri’nin yarının süper futbolcuları olacak GS'lı futbol yıldızları da katıldı. 

Açılış sonrası davetlilere birde kokteyn sunuldu. Başkan Ünal Aysal'la GS'li taraftarlar bol bol fotoğraf çektirdiler. Kadem Ekşi ile de tanışıp sohbet eden Başkan Aysal “Sizin başarılarınızı hep duymaktayım. Sizleri de ayrıca yaptığınız güzel işlerden dolayı kutluyorum Kadem bey”dedi. Maltepe 1905 Maltepe Gençlik Spor Kulübü Başkanı ve Maltepe GS Spor okulu tesisleri yetkilisi Aydın Kıyan’ı da tebrik etti. “Aydın Kıyan kardeşimiz yıllardır GS için Maltepe de güzel hizmetler veriyorsunuz sizi ve tesislerinizde yarının yetenekli futbolcularının yetişmesinde emeği olan tüm teknik ekibiniz ve antrenör kardeşimiz Enver Yağmuroğlu hocanız ile tesis müdürünüz Tuncay Gürbüz kardeşimizi de yürekten kutlarım” dedi. Başkan Aysal arabasına binerken "Maltepedeki GS'li gönüldaşlarımızın bu sevgisine hayran kaldım"dedi. Başkan Aysal'a Maltepe'yi hatırlaması için benim hazırladığım "Dünden bu güne Maltepe tarihi” kitabımı da imzalayıp takdim ettim. Başkan Aysal, Maltepe’den oldukça memnun ve mutlu ayrıldı. (Aykut Ünker)