ROMA

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi J Grubu 6. ve son maçında karşılacakları Lazio'nun favori gözüktüğünü, ancak kendilerinin de grubu birinci bitirme isteğinde olduklarını söyledi.

Akçay, maçın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. "Kulüp ve oyuncular açısından önemli bir maç olacak" diyen Akçay, "Grupta birinci ya da ikinci olmak için bazen stratejiler geliştirilebilir. Biz bu stratejileri düşünmeyeceğiz. Hangisini elde edebilirsek, onun üstünde duracağız, ancak grup birincisi olma arzu ve isteğimiz var. Dediğim gibi bunu başarmak için sahada bir mücadele etmek gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Rakipleri Lazio'yu da değerlendiren Akçay, "Karşımızda bizden daha komple top oynayan, istikrarlı, daha güçlü ve özellikle Avrupa Ligi’nde güçlü bir Lazio bulacağız" dedi.

Bir gazetecinin maçın favorisinin kim olduğuna yönelik sorusuna Akçay, "Kendi saha ve seyircisinin önünde tabi Lazio favori gözüküyor. Birinci olduğunda elde edebileceği avantajlarının farkında" yanıtını verdi.

Lazio'nun, teknik direktör Vladimir Petkovic ile yolları ayırabileceğine yönelik İtalyan basınında çıkan haberler hatırlatılan Akçay, şöyle konuştu:

"O bizim için de söyleniyor. Bugün gidecek, yarın gidecek, akşam ezanıyla gidecek. Sonuçta bunlar futbolun içerisinde varolan şeyler. Bunlar sahada oynanacak futbolu çok fazla ilgilendirmez. Mümkün olduğunca biz, kendi tencerelerimizde kaynayanlarla ilgilenmemizin daha doğru olacağını düşünüyorum."

"Sırlarımı saklamayı uygun görüyorum"

Bir gazetecinin kendisi hakkında da gönderileceğine ilişkin haberler olduğunu ve bu nedenle kendisinin de gergin göründüğünü söylemesi üzerine Akçay, "Vücut dilini okumayı iyi biliyorsunuz. Kendi sırlarımı saklamayı uygun görüyorum. Ağzınızdan çıkarsa o şey sır olmaktan çıkar" yanıtını verdi.

Akçay, "Bazen ideallere ulaşmak için yakıtınız yetmeyebilir. Bu tür durumlarda dostlarınızın avcunu açmasına ihtiyaç duyarsınız, ama o bu ülkede ve bu şehirde biraz zor" dedi.

Olcan Adın'ın görüşleri

Trabzonsporlu futbolcu Olcan Adın da teknik direktör Akçay ile katıldığı basın toplantısında, bugün iki güçlü ekibin mücadele edeceğini belirterek, "Onlar da grup liderliği için mücadele edecekler. Biz de aynı şekilde. Fakat bizim bir avantajımız var, beraberlik de bize yetiyor. Bu aklımızın bir köşesinde olacak, fakat biz buraya kazanmaya geldik" diye konuştu.

Lazio Teknik Direktörü Petkovic

İtalyan temsilcisi Lazio'nun teknik direktörü Vladimir Petkovic ise gruptan çıkmayı garantileyerek ilk hedeflerinden birini gerçekleştirdiklerini belirterek, "Şimdi sırada grubu lider tamamlamak var. Bu maçta alınacak üç puan, Avrupa'daki geleceğimiz için çok önemli. Tabi moral açısından da çok önemli" dedi.

Son dönemde galip gelemeyen takımıyla yollarının ayrılma ihtimalinin hatırlatılması üzerine Petkovic, "Gereksiz konuşmalardan ziyade kendimizi sahada göstermek istiyoruz. Ben bu oyunculara, bu takıma inanıyorum. Takım olumlu bir çizgide. Sadece bunu sonuca yansıtamıyoruz" diye konuştu.

Alman golcü Miroslav Klose’nin, Trabzonspor'a karşı forma giyip giyemeyeceğinin sorulması üzerine Petkovic, "Klose fark yaratan bir oyuncu. Bu akşam antrenmandan sonra kendisiyile maçta oynayıp, oynayamayacağı konusunda görüşeceğiz ve ona göre karar vereceğiz" yanıtını verdi.

Petkovic, "Lazio'nun güvenini arkanızda hissediyor musunuz" yönündeki soruya, "Ben güçlü biriyim, o destek olmadan da ben kendimi güçlü hissediyorum. Hep aynı soruları yöneltmeniz de gereksiz, zaman kaybı" diyerek tepkisini dile getirdi.

Trabzonspor Roma Olimpiyat Stadı'nda son antrenmanını yaptı

Bordo-mavili takım, Lazio ile yapacağı maçın son antrenmanını, müsabakanın oynanacağı Roma Olimpiyat Stadı'nda yaptı.

Teknik direktör Mustafa Reşit Akçay yönetimindeki antrenmana, sakat olan orta saha oyuncularından Kadir Keleş katılmadı. Akçay, idman öncesi oyuncularıyla kısa bir süre görüştü.

Antrenmanı, Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu da izledi.