ANKARA - Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, federasyonun 2008 yılındaki 2. Olağan ve 1. Mali Genel Kurulu'nun iptaline yönelik verilen kararın Yargıtay tarafından onanmasıyla ilgili, ''Ben ve yönetim kurulu üyelerim görevimizin başındayız'' dedi.

Şahin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nin, federasyonun 2008 yılında yapılan 2. Olağan ve 1. Mali Genel Kurulu'nda ''Delegelerinin ana statüye aykırı olarak tespit edildiği'' gerekçesiyle iptal kararı verdiğini, 14 Şubat'ta Yargıtay 4. Hukuk Dairesi'nin de bu kararı onadığını hatırlattı.

Yargıtay'ın onama kararına rağmen yargı sürecinin devam ettiğini dile getiren Şahin, ''Aslına bakarsanız 2008 yılında yapılan genel kurulla ilgili bir dava üzerinde çok konuşmamak gerekli. Çünkü 2012 yılında yeni seçimler oldu. 2012 yılında yapılan genel kurulda delegelerimiz yine bizi bu göreve getirdi. Bu nedenle geçmiş geçmişte kaldı'' diye konuştu.

Şahin, Yargıtay'ın onama kararının federasyonun bugününü etkilemeyeceğini savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

''2012 yılında genel kurul yapılmasaydı, yani 2008 yılındaki yönetim kurulu olarak devam edilseydi belki karar farklı olurdu. Ancak üzerinde 5 yıl ve bir genel kurul daha geçmiş. O nedenle yeni genel kurulun ardından ne etkisi olur onu bilmiyorum. 2012 yılında yapılan genel kurulla delegelerin takdirini kazanarak yeniden başkan seçilen kişiyim. Yönetim kurulu üyelerim de öyle. Dün ile bugün farklı. O dönem ile bu dönemi ilişkilendirmemek gerekli. Sonuç olarak ben ve yönetim kurulu üyelerim görevimizin başındayız. Gelişmeleri de hep birlikte takip ediyoruz. Geçmişe değil, geleceğe bakıyoruz.''

Dava süreci

Gençlik Spor Genel Müdürlüğü, ''Delegelerinin ana statüye aykırı olarak tespit edildiği'' gerekçesiyle, Türkiye Tekvando Federasyonu'nun 2008'de yapılan 2. Olağan ve 1. Mali Genel Kurulu'nun iptali istemiyle Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne dava açmıştı. Yerel mahkeme, 7 Mayıs 2011'deki duruşmada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nü haklı bularak her iki genel kurulun iptaline karar vermişti. Türkiye Tekvando Federasyonu da, kararın bozulması istemiyle Yargıtay'a başvurmuştu.
Yargıtay 4. Hukuk Dairesi, 14 Şubat 2013'te yerel mahkemenin iptal kararını onamıştı.