İSTANBUL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında yarınki maçla ilgili değerlendirmeler yaparak, soruları yanıtladı.
Avrupa kupalarında ana hedeflerinin UEFA Şampiyonlar Ligi olduğunu ancak bunu başaramadıklarını ve yollarına UEFA Avrupa Ligi'nde devam ettiklerini hatırlatarak sözlerine başlayan Kocaman, takımının geçen sezona göre yapılan transferlerle fazlasıyla değiştiğini ve şu anda bir uyum süreci geçirdiğini belirterek, ''Zor bir periyot olacak. Geçen sezondan sonra takımımız bayağı değişti. Yeni oyuncular katıldı aramıza. Düşündüğümüzden fazlasıyla yeni oyuncular katıldı. Bunların uyum süresi biraz zaman alacak çok doğal olarak. Grup maçları yarın başlıyor. Esas itibarıyla bu yeni takımımızın oluşma evresinde bir taraftan da iddiamızı sürdürmek istiyoruz, grupta çıkmak istiyoruz. Gruptan çıktıktan sonra takımın önünün açık olduğunu, oyuncu yapısı itibarıyla altını çizerek söylemeye çalışıyorum'' diye konuştu.

''Kendi sahasında bir vites daha büyüyebilen bir takımımız var''
Fransız ekibin sezona iyi bir başlangıç yaptığını ve son derece formda olduğunu anlatan Kocaman, kendilerini zor bir maçın beklediğini belirterek şunları kaydetti:
''Yarınki rakibimiz sezona başlangıç itibarıyla son derece formda. Karşımıza büyük bir moral ve motivasyonla çıkacaklar. Kendi sahasında özellikle ve özellikle bir vites daha büyüyebilen bir takımımız var. Yarın en büyük avantajlarımızdan birisi taraftarımız. Taraftarımızla beraber içeride oynamanın büyük avantajını kullanmak için büyük çaba göstereceğiz. Alınacak galibiyet bize hem moral moral, hem de büyük bir avantaj getirecek. Ama zor bir maç. Formda ve moralli bir takımla oynayacağız. Bunu biliyoruz, bu da bizim için bir avantaj.''

Mehmet Topal ve Kuyt'ın durumu
Sarı-lacivertli ekipte ilk 11 kişilik kadronun vazgeçilmez isimleri Mehmet Topal ve Kuyt'ın sakatlıklarının durumunun sorulması üzerine Kocaman, Mehmet'in oynayabilme konusunda daha iyi göründüğünü bildirdi.
Bu akşamki antrenmanın bu konuda belirleyici olacağını kaydeden Kocaman, ''Antrenman öncesi bir şey söylemem yanlış olur. Mehmet Topal biraz daha oynayabilme konusunda sanki daha iyi durumda gibi görünüyor'' ifadelerini kullandı.

''Bir hedef bölünmesi yok...''
Şampiyonlar Ligi gelirlerinin UEFA Avrupa Ligi'nden kazanılan gelirlerden daha fazla olduğun belirtilerek yöneltilen, ''Spartak Moskova karşısında elendikten sonra, hedef anlamında Süper Lig, Avrupa'nın önüne geçti mi?'' sorusuna Kocaman şu cevabı verdi:
''Asla öyle bir şey söz konusu değil. Bunu da uygulamalarda gösteriyoruz. Gelirler tabi ki önemli. Ancak bu işin prestiji daha yüksek. Kupanın getireceği parayı elde etmek için harcananlar çok daha fazla. Her kulüp için prestij çok daha önemli. Bir hedef bölünmesi yok. Bütün gücümüzle nereye kadar giderse kupaya asılmaya çalışacağız.''

Sow: Üzerimize düşen görevlerin farkındayız
Fenerbahçeli futbolcu Moussa Sow, UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda yarın Fransa'nın Olympique Marsilya takımıyla yapacakları ilk maçın zor olacağını söyledi. 
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısına teknik direktör Aykut Kocaman ile birlikte katılan Moussa Sow da Olympique Marsilya'nın üst üste 5 maç kazanarak kendi ligine iyi bir başlangıç yaptığını belirtti ve, ''Marsilya bu sene daha kollektif ve daha düzenli oynayan takım var. Üzerimize düşen görevlerin farkındayız ve elimizden geleni yaparak, yarınki maçta galibiyet elde etmek istiyoruz'' dedi.