NYON


Futbolda, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 2. tur kuraları İsviçre'nin Nyon kentinde çekildi.
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 9 ülkeden toplam 16 takımın katıldığı kura çekimi, UEFA'nın Nyon'daki merkezinde yapıldı. Kura çekimini UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino ile final elçisi seçilen eski İngiliz milli futbolcu Steve McManaman gerçekleştirdi.

Türkiye'nin ''Devler Ligi''ndeki temsilcisi olan ve kuraya ikinci torbadan katılan Galatasaray'ın rakibi, Almanya'nın Schalke 04 takımı oldu. Kurada AC Milan-Barcelona ve Real Madrid-Manchester United eşleşleşti.   

Çeyrek finale kalma mücadelesi anlamına gelen 2. turda, müsabakalar çift maçlı eleme usulüyle oynanacak. İlk maçlar 12-13 ve 19-20 Şubat, rövanş maçları ise 5-6 ve 12-13 Mart tarihlerinde oynanacak.  UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final ise 25 Mayıs 2013'te İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirilecek. 

Kura çekimine göre 16 takım arasında oluşan 2. tur eşleşmeler şöyle: 

Galatasaray (Türkiye) - Schalke 04 (Almanya)
Celtic (İskoçya) - Juventus (İtalya) 
Arsenal (İngiltere) - Bayern Münih (Almanya
Shakthar Donetsk (Ukrayna) - Borussia Dortmund (Almanya
AC Milan (İtalya) - Barcelona (İspanya) 
Real Madrid (İspanya) - Manchester United (İngiltere) 
Valencia (İspanya) - Paris Saint Germain (Fransa) 
Porto (Portekiz) - Malaga (İspanya) 

-ilk maç 20 Şubat'ta-

İsviçre'nin Nyon kentinde yapılan kura çekimi sonunda Almanya'nın Schalke 04 takımıyla eşleşen Galatasary'ın maç takvimi belli oldu.
Galatasaray, Schalke 04 ile ilk maçını 20 Şubat 2013 Çarşamba günü sahasında yapacak. İki takım arasındaki rövanş karşılaşması ise 12 Mart 2013 Salı günü Almanya'da oynanacak.