Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nde Galatasaray Medical Park ile Fenerbahçe arasındaki play-off final serisinin 3. maçını 92-86 kazanan sarı-kırmızılılar, seride durumu 2-1'e getirdi. 


     Üç maç kazanan takımın şampiyon olacağı seride, normal sezonu lider tamamladığı için ilk iki maçı kendi sahası olan Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda yapan Fenerbahçe, 12 Nisan Perşembe günü oynanan ilk maçı 75-69, 14 Nisan Cumartesi günü oynanan ikinci maçı ise 98-93 kazanarak, 2-0 öne geçmişti.
     Abdi İpekçi Spor Salonu'ndaki serinin 3. maçını 92-86 kazanan Galatasaray Medical Park, seride durumu 2-1 yaptı.
     Serinin dördüncü maçı 19 Nisan Perşembe günü saat 20.00'de yine Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak. Dördüncü maç sonunda seride 2-2 eşitlik olursa, beşinci ve şampiyonun belli olacağı son maç 22 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Kadıköy Caferağa Spor Salonu'nda oynanacak.
     Sarı-kırmızılı oyuncular, galibiyetin sevincini tribündeki taraftarlarıyla paylaştı.

Tribünde tartışma yaşandı

Karşılaşmanın ikinci periyodunun başında tribünde tartışma yaşandı.
      Fenerbahçe'de kadroda yer almayan 3 basketbolcu, protokol tribünün aşağısında saha kenarındaki koltuklarda karşılaşmayı izlerken, bazı Galatasaraylı taraftarların zaman zaman sevinen oyunculara tepki gösterdiği öğrenildi. Bunun üzerine Fenerbahçeli oyuncuları almaya gelen bir kişi, sarı-kırmızılı taraftarlarla tartışınca, ortam bir anda gerildi.
     Güvenlik görevlileri hemen araya girerken, Fenerbahçeli 3 basketbolcu protokol tribününe alındı. Bu sırada protokolda da gerginlik yaşandı. Protokol tribününde Fenerbahçeli yöneticilere tepki gösterilirken, Galatasaraylı yönetici Ali Gürsoy'un çabasıyla ortamın sakinleştiği bildirildi.
     Bu arada, sarı-kırmızılı taraftarlar karşılaşmada zaman zaman ''Şikeci Fener'' şeklinde tezahürat yaparken, maçın son bölümünde tutuklu bulunan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım için ''Tünel kazsana, tünel kazsana Aziz Yıldırım tünel kazsana'' diye bağırdılar.

Bahar Çağlar sakatlandı

Galatasaray Medical Park'ın oyuncularından Bahar Çağlar, karşılaşmada sakatlanarak, oyundan çıktı.
      Maçın ikinci periyodunun bitimine 2 dakika kala pota altında bir pozisyondan sonra yerde kalan Bahar'a önce sağlık görevlileri müdahale etti. Bahar yerden kalkamayınca, sahaya sedye istendi. Daha sonra Bahar sedyeye alınarak, soyunma odasına götürüldü.
      Bu arada, karşılaşmanın ilk periyodunda bir pozisyonda dudağına darbe alan Fenerbahçeli Pondexter, kenara gelip, tedavi oldu. Dudağına yarabandı yapıştırılan Pondexter, ikinci periyotta yeniden oyuna girdi.