Beko Basketbol Ligi'nin 27. haftasında oynanan derbi maçta ezeli rakibi Fenerbahçe Ülker'i 84-72 mağlup eden Galatasaray Medical Park, liderliğini sürdürdü.
     Bu sonuçla üst üste 4. maçından da mutlu sonla ayrılan sarı-kırmızılı takım, toplamda 23. galibiyetini elde etti. Galatasaray Medical Park, sezonun ilk yarısında 80-79 mağlup olduğu rakibinden rövanşı da farklı bir skorla aldı.
     Sarı-kırmızılı ekip, böylece sezonun ilk yarısında yenildiği güçlü rakipleri Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz ve Fenerbahçe Ülker'i ikinci yarıdaki karşılaşmalarda mağlup etmeyi başardı.
     Ligde geçen hafta Banvit'e kaybeden Fenerbahçe Ülker ise üst üste ikinci kez sahadan yenilgiyle ayrıldı.
     Ligde 5. sırada yer alan sarı-lacivertli takım, ezeli rakibi karşısında aldığı mağlubiyetle bu sezon 8. yenilgisini gördü.
     -Taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı-
     Karşılaşmada ilk periyodun son anlarında hakemlerin kararına tepki gösteren sarı-kırmızılı taraftarlar sahaya yabancı maddeler attı.
     Galatasaray Medical Parklı oyuncu Ender Arslan'ın girdiği mücadele sonucunda yerde kaldığı pozisyonda hakemler devam kararı verirken, topu kapan Fenerbahçe Ülkerli oyuncular periyodun bitmesine 2 saniye kala basket yaptı. Bu karara çok sinirlenen taraftarlar, hakemler aleyhine tezahüratlarda bulunarak, sahayı pet bardak, çakmak gibi çeşitli yabancı maddeler attı.
     Taraftarların bu eylemi nedeniyle salonda birinci uyarı anonsu yapıldı.
     -Oktay Mahmuti'nin uyarısıyla sakinleştiler-
     Sarı-kırmızılı taraftarların tepkisi ilk periyodun sonunda da devam etti. Taraftarlar, periyodun tamamlanmasıyla oturdukları bölüme geçen Fenerbahçe Ülkerli oyunculara yabancı madde atarken, bu kez ikinci kez uyarı anonsu yapıldı.
     Bunun üzerine anons yapılan mikrofonu alan Galatasaray Medical Park Başantrenörü Oktay Mahmuti, sinirli bir şekilde taraftarlardan yabancı madde atmamalarını istedi. Taraftarlar, Mahmuti'nin bu uyarısını dikkate alıp, yabancı madde atmayı bıraktılar.
     -Aziz Yıldırım aleyhine tezahürat-
     Galatasaraylı taraftarlar, karşılaşmada Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine tezahürat yaptılar.
     Aziz Yıldırım aleyhine küfürlü tezahüratta bulunan taraftarlar, maçı takip eden Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç aleyhine de bağırdılar.
     Sarı-kırmızılı taraftarların, karşılaşmanın sonunda da protokol tribününden ayrılan Ali Koç'a tepki gösterdikleri görüldü.
     Galatasaray Medical Parklı oyuncular, karşılaşmanın ardından galibiyetin sevincini taraftarlarıyla paylaştılar.
     Bu arada maçın son dakikalarında pota arkasındaki tribünde Galatasaraylı taraftarlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.