UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci turunda 1-1'in rövanşında, Almanya'nın Schalke 04 takımını 3-2 yenen Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.
UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanş maçında, deplasmanda Almanya'nın Schalke 04 takımını 3-2 yenen Galatasaray, çeyrek finale yükseldi.
UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanşında, Veltins Arena'da oynanan Almanya'nın Schalke 04 takımı ile Galatasaray karşılaşması, Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğü ile sona erdi.
Karşılaşmaya iki takım da kontrollü bir şekilde başlarken, ilk bölümde Galatasaray topa daha fazla sahip oldu. Drogba ve Selçuk ile önemli gol pozisyonları bulan konuk ekip, bu ataklarda kaleci Hildebrandt'ı geçemedi.

Önemli dakikalar

17. dakikada Schalke 04 öne geçti. Alman ekibin kullandığı köşe vuruşunda, kaleye atılan top kaleci Muslera'dan döndü. Neustaedter'in vurduğu meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0
37. dakikada Galatasaray Hamit ile beraberlik golünü buldu. Serbest vuruş sonrasında topla buluşan Hamit, 30 metreden attığı şutta beraberliği sağladı: 1-1
42. dakika sarı kırmızılı ekip 2-1 öne geçti. Riera'nın savunmanın arkasına attığı topta, rakibi ile girdiği mücadeleyi kazanan Burak vurdu. Burak'ın aşırtma vuruşuyla top ağlarla buluştu: 1-2

Karşılaşmanın ilk yarısı sarı kırmızılı ekibin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Karşılaşmanın 62. dakikasında Schalke 04, Bastos'un attığı golle skoru 2-2 yaptı.

Maçın 90. dakikasında Galatasaray, Umut Bulut'un attığı golle maçı 3-2 önde tamamladı.

Çiçek, Gül ve Erdoğan Galatasaray'ı kutladı

TBMM Basın Bürosu'ndan yapılan açıklamada, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ı telefonla arayarak tebrik etti ve teknik direktör Fatih Terim ile futbolcuların başarılarının devamını diledi.

Cumhurbaşkanlığı'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kulüp Başkanı Ünal Aysal'a bir telgraf gönderdi.
Gül, başarıya imza atan teknik direktör Fatih Terim, futbolcular ve Galatasaray camiasını tebrik etti.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre,  Recep Tayyip Erdoğan, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'i telefonla arayarak, tebrik etti ve başarılarından dolayı futbolcuları kutladı.

FC Barcelona çeyrek finale yükseldi


UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur rövanşında, sahasında İtalya'nın AC Milan takımını 4-0 yenen FC Barcelona da çeyrek finale yükseldi.

Deplasmandaki ilk maçı 2-0 kaybeden Barcelona, rövanşta 4-0 galip gelerek tur atladı ve kulüp tarihinde bir ilke imza attı. Nou Camp Stadı'nda 94 bin 944 seyirci önünde oynanan maça hızlı başlayan Barcelona, 6. dakikada Arjantinli futbolcusu Lionel Messi'nin golüyle öne geçti. Erken gelen golle moral bulan ve oyuna ağırlığını koyan Katalan takımının, 39. dakikadaki ikinci golü de Messi'den geldi. İlk yarı Barcelona'nın 2-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıda sahanın hakimi yine ev sahibi takım oldu. Maçın 55. dakikasında David Villa, Barcelona'nın 3. golünü kaydetti. Milan'ın gol arayışlarını etkili savunmasıyla durduran Barcelona, maçın uzatma dakikalarında Jordi Alba'nın golüyle farkı 4'e çıkardı.

Sahadan 4-0 galip ayrılan FC Barcelona, adını çeyrek finale yazdırdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son iki çeyrek finalist bugün yapılacak Bayern Munich - Arsenal (3-1) ve Malaga - Porto (0-1) maçlarıyla belli olacak.