MALATYA - İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri Hüseyin Karabacak ve Zafer Gümüşten, futbolda şiddete dikkati çekmek ve taraftarları bilinçlendirmek amacıyla Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımlarındaki bazı teknik direktör ve futbolcuların "şiddete hayır" mesajı verdiği kamu spotu hazırladı.

Eğitim Fakültesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Bölümü son sınıf öğrencileri Karabacak ve Gümüşten, ​Topluma Hizmet Uygulamaları dersleri kapsamında futbolda şiddete dikkati çekmek için kamu spotu hazırlamaya karar verdi.

Çalışmalara başlayan Karabacak ve Gümüşten, internet ve telefonla aracılığıyla Tugay Kerimoğlu, Yusuf Şimşek, Engin İpekoğlu, Kweuke, Hayrullah Mert Akyüz, Ömer Ali Şahiner, Pote, Sercan Kaya'nın da bulunduğu Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de görev yapan bazı teknik direktör ve futbolculara ulaştı.

Hazırladıkları metni teknik direktör ve futbolculara kamera veya cep telefonuna bakarak okumalarını isteyen Karabacak ve Gümüşten, elde ettikleri görüntüleri "Futbolda şiddete dur de" başlığıyla derste sundu. Öğretmen ve arkadaşlarından olumlu tepkiler alan öğrenciler, görüntüleri aynı zamanda sosyal medyada yayınlayarak futbolda yaşanan şiddete dikkati çekti.

Hüseyin Karabacak, AA muhabirine, "En azından bir kişiyi bile 'Acaba ben de bunu yapıyor muyum?' diye düşündürebilir, düzelmesine katkı sağlarsak hedefimize ulaşmış olacağız" diye konuştu.