İSTANBUL - Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun Galatasaray Kulübü'nün Metin Oktay Tesisleri giriş kapısındaki kazada hayatını kaybetmesiyle ilgili güvenlik görevlisinin ''taksirle ölüme neden olma'' suçundan yargılanmasına başlandı.

Bakırköy 31. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuksuz sanık Fatih D. ile avukatı ve Erkan Koyuncu'nun eşi Bedriye Koyuncu katıldı. Duruşmada, Koyuncu'nun 12 yaşındaki oğlu da izleyici olarak hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan tutuksuz sanık Fatih D, Galatasaray Kulübü'nün Florya Metin Oktay Tesisleri'nde özel güvenlik görevlisi olarak çalıştığını, bir vardiyada 7 güvenlik görevlisinin çalıştığı tesiste kapıda bir güvenlik görevlisinin bulunduğunu anlattı.

Sanık, suç tarihinde 09.30-10.00 sıralarında tesislerde basına açık idman olduğunu belirterek, ''Basın mensupları geldikçe giriş kapısından içeri almaktaydım. Saat 09.30 sıralarında en son 3 basın mensubunu içeri aldım. Aynadan başka kimse var mı diye baktım. Kapıda başka kimse olmadığını görünce otomatik giriş kapı düğmesine bastım. Kapı kapanma mesafesine geldikten sonra bir çığlk sesi ile birlikte basın mensuplarının 'kapıyı açın' bağırtısını duyunca hemen kapıyı açtım. Sensörün olduğu bölümü kapı geçtikten sonra rahmetli Erkan Koyuncu geçmeye çalışmış ve bu kaza meydana gelmiştir'' dedi.

Olay günü ve olaydan 1 hafta önce elektrik bağlantısından dolayı tesis girişindeki kameraların bozuk olduğuna işaret eden Fatih D, kameralar bozulmadan önce tesisin girişine gelen misafirleri kameradan gördüklerini ve elektronik kapıyı oturdukları kulübe içindeki düğmeden açtıklarını söyledi.

Sanık, kameralar bozuk olduğu için gelen misafirlerin kapıya vurduklarını, kendilerinin de bunun üzerine kimin geldiğini bilmeden kapıyı açtıklarını ifade etti.

Bozulan kameraları müdürlerine bildirdiklerini dile getiren Fatih D, ''Teknik servis söylememiz üzerine gelip kameraları tamir ediyordu. Ama kameralar tekrar bozuluyordu. Olaydan bir gün öce müdürümüz Uğur Özcücük de bu durumu teknik servise bildirmişti'' diye konuştu. Sanık, ayrıca hakkında bir ceza verilirse hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını istediğini dile getirdi.

Sanık avukatı Davut Erkan da Galatasaray şirketi ile Sabah gazetesinin Erkan Koyuncu'nun yakınlarının zararını gidermek için bir miktar para verdiğini bildiğini söyledi.

Erkan, eksik bir soruşturma sonucunda davanın açıldığını, olay yerinde keşif yapılmadığını, kapının kameralarının çalışmadığını ve sensörün bulunduğu yerin saptanmadığını ayrıca Galatasaray şirketi yetkilileri ile ilgili herhangi bir işlem yapılmadan müvekkili hakkında direk dava açıldığını da belirtti.

Güvenlik müdürü Uğur Özcücük ile soruşturma sırasında dinlenilen Barış Sarıbay'ın tanık olarak dinlenmesini talep eden avukat Erkan, olay yerindeki basın mensuplarının da dinlemesini istedi.

 Koyuncu'nun eşi Bedriye Koyuncu da olayı görmediğini, olaydan sonra zararının giderildiğini, 18 yaşından küçük 2 çocuğunun olduğunu dile getirerek, ''Hem kendi adıma hem de velisi olduğum çocuklarımın adına şikayetimizden vazgeçiyoruz. Davaya da katılmak istemiyorum'' diye konuştu.

Hakim Aysel Sevcan, sanık avukatının belirttiği kişilerin tanık olarak dinlenilmesine, keşif hususunun tanıklar dinlenildikten sonra düşünülmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

İddianameden

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Galatasaray Spor Kulübü'nün Florya Metin Oktay Spor Tesisleri'nde 2 Ağustos'ta basına açık idman olduğu, basın mensupları geldikçe güvenlik tarafından tesis giriş kapısının açıldığı anlatıldı.

Saat 09.30 sıralarında Erkan Koyuncu'nun da tesis kapısına geldiği, kapıdan içeri bakarken otomatik kapının kapanmaya başladığı, kafasını sıkıştırması üzerine yaralandığı belirtilen iddianamede, Koyuncu'nun kaldırıldığı Bakırköy Devlet Hastanesi'nde vefat ettiği kaydedildi.

İddianamede, güvenlik görevlisi şüpheli Fatih D. hakkında "taksirle ölüme neden olma" suçundan 3 yıldan 6 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyor.