GAZİANTEP - Spor Toto Süper Lig'de 24. haftanın son maçında Gaziantepspor, sahasında Trabzonspor'u 2-0 yendi.

12. dakikada Mehmet Ekici serbest vuruştan topu ceza sahasına ortaladı. Erkan Zengin'in yaptığı kafa vuruşunda top kaleci Karcemarskas'ta kaldı.

25. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza sahası dışından attığı sert şutta top kaleci Karcemarskas'tan döndü, savunma tehlikeyi uzaklaştırdı. 

30. dakikada Vitor'un köşe atışından ceza sahasına yaptığı ortada Chico topa kafayı vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

34. dakikada Gaziantepspor öne geçti. Vitor, sağ kanattan kullandığı köşe atışında topu Barış Yardımcı'ya aktardı. Bu futbolcunun ceza sahasına yaptığı ortada savunmanın uzaklaştıramadığı topu önünde bulan Chibuike, sert bir şutla meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-0

Kalan sürede sonuç değişmedi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğünde sona erdi. 

-İkinci yarı

54. dakikada kazanılan serbest vuruşta Mehmet Ekici topu ceza sahasına ortaladı. Uğur Demirok'un yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvaryak kaleci Karcemarskas'ta kaldı.

66. dakikada Mehmet Ekici'nin köşe vuruşundan ceza alanına ortaladığı topa iyi yükselen Salih Dursun'un kafa vuruşunda meşin yuvarlak üsten auta gitti. 

81. dakikada Gaziantepspor farkı 2'ye çıkardı. Hafif sağ çaprazdan kazanılan serbest vuruşu kullanan Muhammet Demir'in şutunda, kaleci Hakan Arıkan'ın müdahalesine rağmen top ağlarla buluştu: 2-0

88. dakikada ev sahibi ekip üçüncü gole çok yaklaştı. Ceza sahasında kaleci Hakan Arıkan ile karşı karşıya kalan Oğuzhan Türk'ün vuruşunda top, kaleciden döndü.

Karşılaşmayı Gaziantepspor 2-0 kazandı. 

Ersun Yanal

Gaziantepspor'a deplasmanda 2-0 yenilen Trabzonspor'da, teknik direktör Ersun Yanal, mağlubiyetin tek nedenini kazanma arzularını ortaya koyamamaları olarak gösterdi.

Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmada her iki takımın da futbolun içerisinde yer alan aksiyonları üretmekte zorlandığını söyledi. Hem ofansif hem de defansif olarak iyi bir oyun ortaya koyamadıklarını ifade eden Yanal, "Bugün özellikle ikinci toplarda oldukça zaafımız ortaya çıktı. Rakibe bu konuda oldukça avantaj verdik" dedi.

Karşılaşmanın her iki taraf için de kısır geçtiğini dile getiren Yanal, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'un oyunda kazanma arzusunu ortaya koyamaması bugünkü mağlubiyetin tek nedeni. Bu tavır ve bu iştah hiçbir zaman galibiyeti getirmeye yetmez. Kazanmak için önce kazanma arzusunu ortaya koymak lazım ama biz bugün bunu ortaya koyamadık."

"Bu maç, arayı kapatmak veya puanları yaklaştırmak için şanstı. Bu şansı ertelemiş olduk" diyen Yanal, maçtaki kazanma arzularının eksik olmasındaki nedenle ilgili bir soruyu da şöyle yanıtladı:

"Geçen haftaki kazanma arzusu bizi oldukça motive etmişti ama bugünkü kazanma arzusu eksikliğini oturup oyuncularla tartışmamız gerekiyor. Nedenini onlarla iletişim kurup, konuştuktan sonra değerlendirebileceğiz. Bakıp, öğreneceğiz. Her şeyi değerlendireceğiz. Olmuyorsa elimizdeki oyuncularla, olabilecek oyuncularla önümüze bakacağız. Kadroda istikrarlı şekilde oynayacak isimlerle oynayacağız."

Okan Buruk

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk'da rakiplerinin son haftalardaki duran toplardan bulduğu golleri bildiklerini belirterek, "Buna çok çalıştık ve rakibimizi kendi silahıyla vurduk" dedi.

Buruk, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, bu karşılaşmayı kazanmanın kendileri açısından önemine işaret etti. Bu önemli maçın gereğini de yerine getirdikleri için çok mutlu olduklarını ifade eden Buruk, şöyle konuştu:

"Maçın başından sonuna kadar yüksek bir mücadelenin olduğu bir karşılaşmaya şahit olduk. İki takım da birbirine baskı kurmaya çalıştı. Bu yüzden de çok fazla pozisyon olmadı. Duran toplar durumu belirleyecekti. Rakibimizin özellikle son haftalardaki duran toplardan bulduğu golleri biliyorduk. Buna çok çalıştık ve rakibimizi kendi silahıyla vurduk. Çünkü iki golümüz de duran toptan."

Maçın başından sonuna kadar inanılmaz derecede mücadele ettiklerini dile getiren Buruk, "1-0'dan sonra daha iyi hücumlar yapabilsek, ikinci golü daha erken bulabilirdik. Bunda çok başarılı olamadık. 2-0'dan sonra yeni gol de bulabilirdik ama olmadı. Bu maç bizim için çok önemliydi. Çünkü bu maç, bizim için alt tarafla bağımızı koparmak ve yedincilik için mücadele etme maçıydı. Bunu başardık" diye konuştu.

Okan Buruk, tüm hafta iyi çalışan ve bunun sonuçlarını da sahaya yansıtan oyuncularını tebrik ederek, şunları kaydetti:

"Biz ne zaman az mücadele edip, az koşarsak, kazanamadık. Takım yapısına bakınca tecrübesiz bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Gün geçtikçe de tecrübe kazanıyorlar. Bu da olumlu bir durum. Bundan sonraki haftalar bizim için daha iyi olacak."