İSTANBUL - Yarı finalde Bursa'da Fransa-Gana, Trabzon'da ise Irak-Uruguay karşılaşmaları oynanacak. 

Bursa Atatürk Stadı'nda saat 18.00'de başlayacak Fransa-Gana yarı final maçını Bahreynli hakem Nawaf Shukralla yönetecek.

Trabzon Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak Irak-Uruguay karşılaşmasında ise İsveçli hakem Jonas Eriksson düdük çalacak.

Fransa ve Gana aynı gruptan geldi

Yarı finalde kozlarını paylaşacak Fransa ile Gana ilk turda aynı grupta yer aldılar. 

Fransa, grup maçında Gana'yı 3-1'lik skorla mağlup etmeyi başardı. İspanya ve ABD'nin de yer aldığı A Grubu'nu Fransa 4 puanla ikinci sırada tamamlarken, Gana ise 3 puanla en iyi üçüncüler arasında yer bulup son 16'ya kaldı.

Fransa, yarı finale kadar oynadığı 5 maçın 3'ünü kazanırken, 1 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı. "Horozlar", kupada 13 gol atıp, kalesinde 5 gol gördü.

Gana ise oynadığı 5 maçta 3 kez galip gelirken, 2 kez de yenildi. Afrika ekibi, 12 gol atıp, 10 gol yedi.

Fransa, gruptan sonra son 16 turunda Türkiye'yi 4-1, çeyrek finalde ise Özbekistan'ı 4-0 gibi farklı skorlarla yenerek yarı finale çıktı.

Gana ise son 16 turunda Portekiz'i 3-2, çeyrek finalde ise normal süresi 2-2 biten karşılaşmanın uzatma bölümünün son anlarında bulduğu golle Şili'yi 4-3 mağlup etti.

Gana'da 3 eksik

Gana'da 3 futbolcu kart cezaları nedeniyle Fransa karşısında forma giyemeyecek.

Afrika temsilcisinde Joseph Attamah, Lawrence Lartey ve Moses Odjer kart cezalısı oldukları için yarı final maçında görev alamayacak. 

Fransa, turnuvanın en golcü ekibi

Fransa-Gana maçında Dünya Kupası'nın en golcü iki takımı karşı karşıya gelecek.

"Horozlar", attıkları 13 golle turnuvanın en golcü takımı olurken, Gana ise 12 golle rakibini izledi. 

Fransa'da Yaya Sonogo, Gana'da ise Ebenezer Assifuah attıkları 4'er golle takımlarının en golcü futbolcuları olarak dikkat çekti. Ayrıca Fransa'da Geoffrey Kondogbia, Gana'da da Kennedy Ashia, 2'şer golle takımlarına katkıda bulundu.

Namağlup Irak, en az gol yiyen Uruguay'a karşı

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nnda yarı finale yükselen ekipler içinde tek namağlup takım olan Irak, turnuvanın 2 golle en az gol yiyen ekibi Uruguay karşısında final arayacak.

Tarihinde ilk kez yarı final şansı yakalayan Irak, Urugay'ı da mağlup ederek, yeni bir tarihi başarıya imza atmayı hedefliyor.

Şili, Mısır ve İngiltere ile birlikte mücadele ettiği E Grubu'nu 7 puanla lider tamamlayan Irak, son 16 turunda Paraguay'ı uzatmalarda 1-0 yendi. Çeyrek finalde Güney Kore ile 3-3 berabere kalan Irak, penaltı atışları sonunda adını yarı finale yazdırdı.

Ortadoğu ekibi, yarı finale dek oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 2 beraberlik elde edip, 10 gol attı ve 7 gol yedi.

Irak'ın rakibi Uruguay ise Hırvatistan, Özbekistan ve Yeni Zelanda'nın bulunduğu F Grubu'nu 6 puanla ikinci sırada bitirdi. Son 16'da Nijerya'yı 2-1'le geçen Güney Amerika ekibi, çeyrek finalde ise turnuvanın favorilerinden İspanya karşısında uzatma bölümünde attığı golle 1-0 galip geldi.

Uruguay, oynadığı 5 maçta 4 kez galip geldi, 1 kez yenildi, 9 gol atıp, kalesinde sadece 2 gol gördü. Güney Amerika temsilcisi, aldığı 4 galibiyetle, yarı finaldeki 4 takım içinde en çok galibiyet alan ekip unvanına da sahip.

En golcüsü Lopez

Uruguay'ın en golcü futbolcusu, toplam 9 gol kaydeden takımının 4 golüne imza atan Nicolas Lopez oldu. 

Irak'ta ise Farhan Shakor 3 golle takımının gol bölgelerindeki lideri olarak dikkat çekti.