TRIESTE

A Milli Takım, İtalya'da düzenlenen Dünya Kadınlar Voleybol Şampiyonası'ndaki 5. maçında Kamerun'u 25-18, 25-18 ve 25-12'lik setlerle 3-0 mağlup etti ve B Grubu'nu 8 puanla tamamlayarak ikinci tura yükseldi.

Mücadeleye 6-1'lik seriyle başlayan Türkiye, etkili hücumlarla ilk teknik molayı 8-2 önde geçti. Oyunun kontrolünü elinde tutan ay-yıldızlılar, ikinci teknik mola öncesi farkı 8 sayıya (16-8) kadar çıkardı. Molanın ardından smaç ve bloklarda hatalar yapan Türkiye önünde Kamerun farkı eritmeyi başardı. "Filenin Sultanları", son bölümde kontrolü kaybetmedi ve seti 25-18 kazandı.

İkinci sete iki takım da karşılıklı sayılarla başladı. Kamerun bloklardan sayılar kazanırken, Türkiye, Meliha ve Özge'nin sayılarıyla ilk teknik molayı 8-7 önde bitirdi. Kamerun'un hatalarını iyi değerlendiren milliler, ikinci teknik molada (16-12) üstünlüğünü korudu. Son bölümde organize hücumlar yapan A Milli Takım, Meliha ve Polen'in ürettiği sayılarla seti 25-18 üstün tamamladı.

Ay-yıldızlılar, Güldeniz, Ceylan ve Meliha'nın etkili olduğu üçüncü setin ilk teknik molasına 8-5 önde girdi. Etkili hücumlarla Kamerun'a şans tanımayan "Filenin Sultanları", ikinci teknik molada farkı açtı: 16-6. Oyunu domine eden A Milli Takım, zorlanmadan seti 25-12, maçı da 3-0 kazandı.

Gruptan çıkmayı garantileyen Türkiye'nin sıralaması, bugün oynanacak Bulgaristan-Kanada ve Brezilya-Sırbistan maçlarının ardından belli olacak.