Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) tarafından haziran ayında düzenlenen "Voleybolda Atak Toplantısı" ile isimleri Sultanlar ve Efeler Ligi olarak değiştirilen 1. liglerde yeni sezon heyecanı, 12'şer takımla başlıyor. 

Vestel'in sponsorluğunda Vestel Venus Sultanlar Ligi adı altında oynanacak Bayanlar 1. Lig'de, Bursa Büyükşehir Belediyespor, Beşiktaş, Çanakkale Belediyespor, Eczacıbaşı VitrA, Galatasaray, Fenerbahçe, Halkbank, İdmanocağı, Nilüfer Belediyespor, Sarıyer Belediyespor, Seramiksan ve VakıfBank mücadele edecek. 2015-2016 sezonu sonunda 1. lige yükselen Beşiktaş ile Seramiksan, ligin yeni ekipleri olacak.

Efeler Ligi adını alan Erkekler 1. Lig'de ise 2. ligden gelen Afyon Belediye Yüntaş ile Şanlıurfa Memleketspor'un yanı sıra Arkas Spor, Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray HDI Sigorta, Halkbank, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, İnegöl Belediyespor, Maliye Milli Piyango, Tokat Belediye Plevne ve Ziraat Bankası bulunuyor.

Voleybolda geçen sezon kadınlarda VakıfBank, erkeklerde ise Halkbank'ın şampiyonluklarıyla tamamlanmıştı.

Liglerde 77 yabancı oyuncu forma giyecek

Bu sezon Türkiye'deki liglerde, 39'u kadınlarda, 38'i erkeklerde olmak üzere 77 yabancı oyuncu forma giyecek.

Takımların maç kadrolarında yabancı oyuncularından 4'ü yer alabilecek ancak 3'ü aynı anda sahaya çıkabilecek.

Erkeklerde yarın, kadınlarda ise pazar günü yapılacak maçlarla start alacak ligde, Kadınlar Dünya Kulüpler Şampiyonası'nda mücadele eden VakıfBank ile Eczacıbaşı VitrA, ilk hafta maçlarını ileriki tarihlerde oynayacak.