ANTALYA - Türkiye'de yapılacak 2013 FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası öncesinde karşılaşmaların oynanacağı statları gezen FIFA yetkilileri, Antalya'da Akdeniz Üniversitesi Stadyumu'nda son kontrollerini yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yerel Organizasyon Komitesi eşliğinde stadı gezen FIFA heyeti, notlar aldı. FIFA U20 Dünya Kupası Turnuva Direktörü Inaki Alvarez, incelemelerinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, maçların başlamasına bir hafta kala statlarda bazı değişiklikler olduğunu, bu kapsamda son kontrolleri yaptıklarını kaydetti.

Alvarez, '"Şuan bu değişiklikler sebebiyle yenilikler yapılıyor. Antalya'da bulunan organizasyondan sorumlu yetkililer bizi kalabalık şekilde karşıladı. Bu, hazır olduklarının göstergesi. Burada olmaktan çok mutluyuz ancak yapılacak çok şey var'" diye konuştu.

Antalya'da önemli takımların maç yapacağını ve buradan yeni yıldızlar çıkacağını kaydeden Alvarez, ''Yeni Maradona, yeni Messi, yeni Iniestalar bu turnuvadan çıkacak. Bu yıldızları görmekten çok mutluyuz. Antalyalıları statlara maç izlemeye bekliyoruz'' dedi.

Bir gazetecinin statta herhangi bir eksik olup, olmadığı yönündeki sorusuna ise Alvarez, bundan önce 6 kez inceleme yaptıklarını, son kontrollerin VIP ve basın tribününün genişletilmesi, çimlerin yenilenmesi, güç kaynaklarının test edilmesi, maç günü oluşabilecek sorunlara karşı önlem alınması gibi konularla ilgili olduğunu anlattı.

Turnuvanın Antalya Sorumlusu Alper Döğmen de FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası'nın Türkiye için şans olduğunu ve turnuvayı başarılı şekilde yapmak için çok çalışıldığını belirtti.