İSTANBUL

BJK Kongre Üyesi ve avukat Ali Rıza Dizdar, Kasımpaşa -Beşiktaş karşılaşmasında sahaya girerek Manuel Fernandes'e saldıran ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan Mustafa Ö. hakkında, kongre üyesi olduğuBeşiktaş Jimnastik Kulübü'ne (BJK) zarar verdiği gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında pazar akşamı yapılan futbol maçında sahaya girerek Beşiktaşlı futbolcu Manuel Fernandes'e saldıran Mustafa Ö, gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca ifadesinin alınmasının ardından dün serbest bırakıldı.

Bu şüphelinin serbest bırakılması üzerine Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Dizdar, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, Mustafa Ö. hakkında suç duyurusunda bulundu.

"Kulübümüzün manevi değerlerini hiçe saydı"

Dizdar, savcılığa sunduğu dilekçede şunları kaydetti: 

 "Pazar günü yapılan Kasımpaşa -Beşiktaş maçında sahaya girerek üyesi olduğumBeşiktaş Spor Kulübü'nün futbolcusuna arkadan tasarlayarak, kasıtlı olarak tekme atan kişi, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirilerek huzurlarınıza getirilmiştir. Akabinde Beşiktaşlı olduğunu iddia eden bu kişinin, kulüp üyeliğiyle ilgisi bulunmadığı gibi, yapmış olduğu saldırıyla sadece sporcumuzu kasıtlı olarak yaralamaya teşebbüs etmemiş, kulübümüzün manevi değerlerini hiçe saymıştır."

Derneklerin en önemli unsurunun genel kurullar olduğunu ve genel kurul üyelerinin suçtan zarar görme ihtimali nedeniyle şikayet hakları bulunduğunu belirten Dizdar, "Tazminat haklarım saklı kalmak üzere, Beşiktaş Kulübü'nün 2661 sicil nolu kongre üyesi olarak bu kişi hakkında, duyduğum üzüntü nedeniyle, kulübümüze karşı yapılan saldırıdan ötürü şikayetçiyim" ifadesini kullandı.

Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan Kasımpaşa-Beşiktaş karşılaşmasının 79. dakikasında sahaya girerek Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Fernandes'e saldıran Mustafa Ö, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilmiş, burada spor savcısı Taner Tabel'e ifade vermesinin ardından serbest bırakılmıştı.

İfadesinde suçlamaları reddettiği öğrenilen Mustafa Ö. hakkında ''seyirden men yasağı'' konulduğu, "yaralama'' ve ''sporda şiddet'' suçlarından soruşturma açıldığı belirtilirken, Fernandes'in de önümüzdeki günlerde şikayetçi olup olmayacağı konusunda ifadesine başvurulacağı kaydedilmişti.