İSTANBUL

Fenerbahçe'nin kadrosundaki forvet oyuncuları bu sezon attıkları gollerle takımı sırtlıyor.

Sarı-lacivertlilerin geride kalan 10 haftada attığı 24 golün 18'ini kadrodaki 4 yabancı forvet oyuncusu kaydetti.

İlk hafta aldığı Torku Konyaspor yenilgisinden sonra 9 maçtır yenilmeyen sarı-lacivertlilerde golcü futbolcuların katkısı da çok büyük oldu. Ligin lideri Fenerbahçe'de teknik direktör Ersun Yanal'ın sahaya sürdüğü forvet oyuncularından Hollandalı futbolcu Kuyt ile Senegalli Sow 5'er, Nijeryalı Emenike ile Kamerunlu Webo ise 4'er gol kaydetti.

Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Emre Belözoğlu, Alves, Yobo ve Alper Potuk ise sarı-lacivertlilerin ligde diğer gollerini attı.

Emenike'nin çıkışı devam ediyor

Fenerbahçe'ye sezon başında Rusya'nın Spartak Moskova takımından transfer olan ve ilk 7 hafta gol atma başarısı gösteremeyen Emenike, son 3 maçta takımını sırtlayan isimlerden birisi oldu.

Takımının, 8. hafta Kayseri Erciyesspor deplasmanında son dakikada attığı golle galip gelmesini sağlayan Emenike, geçen haftada 3-1 kazanılan Gaziantepspor maçında rakip fileleri 2 kez havalandırma başarısı gösterdi.

Nijeryalı golcü, sarı-lacivertlilerin dün akşam deplasmanda Bursaspor'u son dakikada attığı golle yendiği 3-2'lik maçta da rakip fileleri bir kez sarsarak takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Takıma iki gün izin

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında çıktığı Bursaspor deplasmanından 3-2'lik galibiyetle dönen lider Fenerbahçe'de futbolcular iki gün izin yapacak.

Süper Lig'in 11. haftasında, 10 Kasım Pazar günü derbide Galatasaray'la karşılaşacak sarı-lacivertli ekibe, teknik direktör Ersun Yanal tarafından iki gün izin verildi.