İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor 2-2 berabere kaldı. Fenerbahçe, bu sezon Ersun Yanal yönetiminde çıktığı ilk maçtan beraberlikle ayrıldı. 

İlk yarı

Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Fenerbahçe ile Büyükşehir Belediye Erzurumspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısı, ev sahibi sarı-lacivertlilerin 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İlk dakika içinde Hasan Ali Kaldırım'ın soldan ortasında kaleye giden topu kaleci Sehic son anda kornere çeldi.

7. dakikada Ayew'in savunma arkasına kaçan Eljif Elmas'a attığı pasta oluşan karambolde, altıpasın sağında topu önünde bulan Slimani'nin sol ayak içiyle plase vuruşunda, meşin yuvarlak direk dibinden auta gitti.

11. dakikada Fenerbahçe bir gol pozisyonundan yararlanamadı. Sağdan Isla'nın yerden ortasında altıpasın sağında topla buluşan Valbuena, meşin yuvarlağı müsait durumdaki Slimani'ye gönderdi. Bu oyuncunun şutunda top üstten auta çıktı.

18. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Eljif Elmas'ın ara pasıyla topla buluşan Isla, sağdan sıfırdan arka direğe ortaladı. Altıpasın içinde topa iyi yükselen Ayew'in kafa vuruşunda meşin yuvarlak filelerle buluştu: 1-0.

27. dakikada Fenerbahçe farkı 2'ye çıkardı. Valbuena'nın, hücum yönünün sağından kullandığı köşe vuruşunda altıpasta iyi yükselen Skrtel'in kafa vuruşunda, meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

36. dakikada Eljif Elmas'ın pasında, ceza sahası içinde Valbuena'nın yaptığı yarım vole vuruşunda top kalecide kaldı.

Maçın ilk yarısı, Fenerbahçe'nin 2-0 üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

46. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor savunmasının gönderdiği uzun topta Neustaedter'den seken top, Sunu'nun önünde kaldı. Bu oyuncunun ceza yayı çizgisinin üzerinden gelişine vuruşunda topu kaleci Harun kontrol etti.

48. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor farkı 1'e indirdi. Soldan topla hareketlenen Sunu'nun yerden ortasında, ceza sahası içinde müsait durumda bulunan Emrah Başsan'ın vuruşunda top ağlara gitti: 2-1.

53. dakikada soldan Slimani ile yaptığı verkaçla sıfıra inen Valbuena, meşin yuvarlağı penaltı noktasında bulunan Slimani'ye aktardı. Bu oyuncunun kayarak yaptığı vuruşta top yandan auta çıktı.

57. dakikada Mehmet Ekici'nin ceza sahası dışından sert vuruşunda meşin yuvarlak direğin dibinden dışarı gitti.

63. dakikada Valbuena'nın pasıyla ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Eljif Elmas'ın sert vuruşunda meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

70. dakikada Benzia'nın ara pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Ayew'in vuruşunda, kaleci Sehic topu kontrol etti.

83. dakikada Benzia ile ceza yayı önünde verkaç yapan Slimani, meşin yuvarlağı ceza sahası içi sağ çaprazda müsait durumda bulunan Eljif Elmas'a çıkardı. Bu oyuncunun topu kontrol ettikten sonra kaleciyle karşı karşıya vuruşunda, meşin yuvarlak savunmada Lokman'dan sekti. İkinci denemesini röveşata ile yapan Makedon oyuncu topu auta gönderdi.

90+2. dakikada Büyükşehir Belediye Erzurumspor beraberlik golünü buldu. Soldan Sunu'nun yerden ortasında ceza sahası içinde oluşan karambolde sol çaprazda topu önünde bulan Thy'nin vuruşunda meşin yuvarlak savunmada Neustaedter'in de ayağına çarparak kalecinin solundan filelere gitti: 2-2.

Karşılaşmada iki ekip sahadan birer puanla ayrıldı.

Fenerbahçe galibiyeti son anda kaçırdı

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü Ersun Yanal yönetiminde çıktığı ilk maçta Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la 90+2. dakikada yediği golle 2-2 berabere kalarak kötü gidişatını sürdürdü.

Ülker Stadı'nda oynanan karşılaşmaya Fenerbahçe, taraftarının desteğini de alarak hızlı başladı. Sarı-lacivertliler, tamamen hakim olduğu ilk yarıyı 18. dakikada Andre Ayew, 27. dakikada da Martin Skrtel'in golüyle 2-0 önde tamamladı.

İkinci yarıda daha etkili olan Büyükşehir Belediye Erzurumspor, 48. dakikada Emrah Başsan'la golü bularak durumu 2-1 yaptı. Konuk ekip, 90+2. dakikada Lennart Thy ile durumu 2-2'ye getirdi. 

Büyük bir şok yaşayan Fenerbahçe, 2-0 öne geçtiği maçta üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 1 puanla ayrılmak zorunda kaldı.

Bu skorla Süper Lig'deki galibiyet hasreti 4 maça çıkan Fenerbahçe, puanını 15'e yükseltti ve haftayı yine 17. sırada tamamladı.

Büyükşehir Belediye Erzurumspor da puanını 15'e çıkardı ve averajla 16. sırada yer aldı.

Ersun Yanal'la benzer başlangıç

Ersun Yanal, Fenerbahçe'de ikinci dönemine de ligde puan kaybıyla başladı.

Fenerbahçe Yanal ile şampiyon olduğu 2013-2014 sezonunda, ilk lig maçında Konyaspor karşısında ilk yarı 2-0 öne geçmesine rağmen ikinci yarı yediği gollerle sahadan 3-2 yenik ayrılmıştı.

Yanal'ın ikinci dönemi de benzer bir şekilde başladı ve Fenerbahçe 2-0'lık üstünlüğünü koruyamadı.

Skrtel'den ilk gol

Fenerbahçe'nin Slovak stoperi Martin Skrtel, bu sezon ilk kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertli takımda bu sezon 22. resmi maçına çıkan Slovak stoper, 27. dakikada şık bir kafa vuruşuyla topu filelere yollayarak bu sezonki ilk golünü kaydetti.

Gollerden sonra "Ersun Yanal" tezahüratları

Fenerbahçeli taraftarlar, sarı-lacivertli takımın attığı gollerden sonra yeni teknik direktörleri lehine tezahürat yaptı. 

Taraftarlar, gollerin ardından "Ersun Yanal" tezahüratları yaparken, tecrübeli teknik adam da alkışla tribünlere karşılık verdi.

Yaralanan taraftar için kan verme çağrısı

Fenerbahçe Kulübü, statta yaralanarak hastaneye kaldırılan taraftar için kan verme çağrısında bulundu. 

Kulübün sosyal medya hesabından ve maçtan sonra stat hoparlörlerinden yapılan duyuruda "Maç esnasında yaralanarak Medicana Hastanesi Kızıltoprak'a kaldırılan yaralı taraftarımız için acil AB RH- kan ihtiyacı doğmuştur. Kan grubu uyumlu olan taraftarlarımızı Kartal Cevizli Kuzey Marmara Kan Merkezi'ne kan vermeye davet ediyoruz." denildi.

"Güven ve gelecek açısından bizim için ümit vericiydi"

Büyükşehir Belediye Erzurumspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek, Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe karşısında maçı 2-0'dan 2-2'ye getirmeleri dolayısıyla çok mutlu olduklarını söyledi.

Ülker Stadı'nda 2-2 biten 16. hafta mücadelesinin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Özdilek, çok enteresan bir maç oynadıklarını aktararak şunları kaydetti:

"Hocası değişmiş, seyircisiyle bütünleşmiş bir takıma karşı oynadık. İlk devre düşündüklerimizin hiçbirini yapamadık. Ersun hocanın daha ofansif bir kadroyla sahaya çıkacağını tahmin ediyordum. Bu oyunda ikinci toplar önemliydi. İlk yarı hiçbirini kazanamadık. İkili mücadeleleri kazanamadık, rakibe uzak oynadık. Devre arasında oyuncularıma 'Maç kaybedebiliriz ama böyle kaybetmek bize ters gelen bir yapıdır.' dedim. İkinci yarı değişikliklerimiz de bizi pozitif etkiledi. Erken gol rakibi ve taraftarı paniğe itti. 2-1'den sonra oyunun içine girdik. Bu ortamda 2-0'dan 2-2'yi yakalamak güven ve gelecek açısından bizim için ümit vericiydi. Maç 0-0 bitse bu kadar mutlu olamayabilirdik. Rakibimizle puan olarak aynı şartlarda oynadık ve bu da bizi baskıya soktu. İç saha, dış saha bizim için farketmiyor. Gönül galibiyeti isterdi."

Mehmet Özdilek, "Bu maç Fenerbahçe için derbi niteliğinde miydi?" ve "Fenerbahçe kümede kalma yolunda rakibiniz mi?" sorularına, "Yok. Fenerbahçe çok köklü, tarihi olan bir kulüp. Bulunduğu durum insanları aldatmasın. Bu seneki sıralama büyük takımların performansıyla böyle oldu. Çok dalgalanma var ligde." cevabını verdi.

"Fenerbahçe 2-0 öne geçtiği bir maçta 2 gol yemeyecekti"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, Spor Toto Süper Lig'in 16. haftasında Büyükşehir Belediye Erzurumspor'la 2-2 berabere kaldıkları maça ilişkin, "Her ne yaparsak yapalım, Fenerbahçe 2-0 öne geçtiği bir maçta 2 gol yemeyecekti." dedi.

Ülker Stadı'ndaki maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Yanal, karşılaşmaya çok iyi başladıklarını anlatarak şu değerlendirmeyi yaptı:

"Tribünler, takımın temposu, iştahı ve oyunuyla heyecanlandı, umutlandı. İlk yarıda yüzde 70'e 30 topla oynadık. Ceza sahası içinde aksiyonları olan bir oyundu. İkinci yarı rakip biraz daha üstün oldu ama yine de pozisyona girdik. Her ne yaparsak yapalım, Fenerbahçe 2-0 öne geçtiği bir maçta 2 gol yemeyecekti. Öncelikle oynadığımız oyunda, oyuncularımın isteği önemliydi. Sonucu alamadık ama bu takımın iyi bir takım olacağını ve bütün maçlar içerisindeki kazanma arzusunu ortaya koyacağını söylemek istiyorum."

Ersun Yanal, önlerinde lig, Avrupa ve kupa maçlarının olduğunu vurgulayarak, "Fenerbahçe hedeflerinden daha büyük bir camiadır. Biz bu hedefler için yola çıktık ve bunu gerçekleştireceğiz. Sakat, cezalı olan oyuncular dönecek, devre arası planlar var. Bunlarla birlikte farklı bir Fenerbahçe'yi ikinci yarıda izlettireceğiz. Bahanelerle uğraşmayacağız. Geçmiş bitti, kapattık. Oradan sonuçlar çıkaracağız ama önümüzdeki süreci yönetmeye çalışıyoruz. Doğru da yöneteceğiz. Fenerbahçe taraftarlarının umutlarını boşa hiçbir zaman çıkarmayacağız. İstedikleri Fenerbahçe'yi onlara seyrettireceğiz." ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Yanal, planladıklarını sahaya yansıtabilmek için zamana ihtiyaç olduğunu ve ikinci yarı Fenerbahçe'nin farklı bir görüntü çizeceğini kaydetti.