İSTANBUL

Karşılaşma adeta golle başladı. Fenerbahçe, 3. dakikada sol kanatta Alper'in hazırladığı pozisyonda Emenike ile golü bularak 1-0 öne geçti. Rakibinin beraberlik için kurduğu baskıdan erken çıkan konuk ekip, kanat organizasyonlarında tehlikeler üretmeye devam etti. Fenerbahçe, oyunu soğutup rakibin açığını aradı. Son bölümde kontrolü eline alan sarı-lacivertli takım, Caner ve Emenike ile tehlike yarattı. İlk yarının başında skor üstünlüğünü eline alan Fenerbahçe, 43. dakikada Beşiktaş'ta Olcay'ın kırmızı kart görmesiyle oyuncu sayısı üstünlüğünü de eline aldı. Sarı-lacivertli ekip, 1-0 üstünlükle soyunma odasına gitti.

Ligin 7. haftasını yenilgiyle ve moralsiz şekilde tamamlayan Beşiktaş, rakibin ilk kanat organizasyonunda 3. dakikada kalesinde golü gördü ve 1-0 geriye düştü. Siyah-beyazlı takım, golün hemen ardından kısa süreli bir baskı kurduysa da pozisyon bulmakta zorlandı. Gol için ataklarını sürdüren Beşiktaş, rakip ceza alanı içinde Demba Ba ile pozisyonlar bulmasına rağmen kaleci Volkan'ı geçemedi. Birbirinden kopuk kalan ev sahibi takım, sık pas hataları yapınca etkinliği eline almayı başaramadı. Beşiktaş, ilk yarının kalan dakikalarında pozisyon bulmaktan çok, rakibinin ürettiği pozisyonlar karşısında endişeli anlar yaşadı. Siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda kendisine daha da sıkıntı yaratacak durumla,  43. dakikada Olcay'ın kırmızı kart görmesiyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun atılmasıyla eksilen ev sahibi takım, ilk yarıyı 1-0 geride tamamladı.

3. dakikada sol kanatta topu iyi taşıyan Alper, ceza alanına girdiği anda topu altıpasın önünde boş pozisyonda bekleyen Emenike'ye bıraktı. Bu oyuncu, meşin yuvarlağı yerden bekletmeden filelere gönderdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.

9. dakikada Fenerbahçe ceza alanı içinde Oğuzhan'ın kafayla bıraktığı topu, altıpasın sağ çaprazında önünde bulan Olcay'ın dönerek vuruşunda, meşin yuvarlak kaleci Volkan'da kaldı.

13. dakikada Fenerbahçe, bu sefer sağ kanattan tehlikeli bir şekilde geldi. Gökhan'ın sağdan ortasında ön direkte Alper'in ayak koyduğu topu kaleci Tolga, iki hamlede kontrol etti.

17. dakikada içinde Beşiktaş'ın ceza alanı içinden uzaklaştırmaya çalıştığı topu önünde bulan Kuyt'un yerden şutunda, kaleci Tolga meşin yuvarlağa daha sahip oldu.

24. dakikada siyah-beyazlı ekip, rakip kaleyi bir kez daha yokladı. Kerim'in pasında ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba, etkisiz bir vuruş yapınca kaleci Volkan meşin yuvarlağı rahat bir şekilde kontrol etti.

27. dakikada Oğuzhan'ın sağ çaprazdan kullandığı serbest vuruşta, ceza alanı içinde topla buluşan Demba Ba'nın kafa vuruşunda Volkan, son anda uzanarak meşin yuvarlağı çeldi. Savunma daha sonra tehlikeyi uzaklaştırdı.

35. dakikada Fenerbahçe, ikinci gol için Caner ile Beşiktaş kalesine geldi. Sarı-lacivertli oyuncu, rakiplerini rahat geçerek sol çaprazdan ceza alanına girdiği anda sert vurdu. Tolga, meşin yuvarlağı güçlükle kornere tokatladı.

37. dakikada Emenike, bu sefer uzaktan gol aradı. Nijeryalı oyuncunun uzak mesafeden şutunda, kaleci Tolga yine başarılı oldu ve topu tokatlayarak uzaklaştırdı.

41. dakikada Oğuzhan'ın sağdan kullandığı korner atışında ceza alanı içinde topla buluşan Sivok'un kafa vuruşunda, ilk yarının başarılı ismi Volkan, meşin yuvarlağı meşin yuvarlağı kornere çeldi.

43. dakikada Olcay Şahan, Emre'ye yaptığı faul sonrası ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Bu kartın ardından saha bir anda karıştı. İki takım oyuncuları arasında itişmeler yaşanırken, Emre ile Veli arasında gerginlik oldu. Hakem Bülent Yıldırım, her iki oyuncuya sarı kart gösterdi.

Özellikle son anları gergin geçen ilk yarı, 1-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle tamamlandı.

İkinci yarı

İkinci yarıya 1-0 üstün olmanın avantajıyla başlayan Fenerbahçe, eksik olan rakibi karşısında topu ayağında tutmaya çalıştı. Sarı-lacivertli takım, daha çok yan pas yapıp risk almamaya gayret gösterdi. Konuk ekip, 66. dakikada farkı 2'ye çıkaracak pozisyonu bulduysa da Emenike, kaleci Tolga'ya takıldı. Fenerbahçe, 86. dakikada rakibinin hatasını iyi değerlendirerek Sow ile golü buldu ve derbiyi rakip sahada 2-0 kazandı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, ikinci yarıya Necip-Sosa değişikliğiyle başladı. Siyah-beyazlı takımda Kerim'in dışında hareketli oyuncu bulunmayınca atakları cılız kaldı. Son bölümlerde tamamen açılan Beşiktaş, savunmasında ciddi açıklar vermesine rağmen rakibin hücumu fazla düşünmemesi nedeniyle kalesinde fazla sıkıntı yaşamadı. Ancak savunmada Ersan ve Motta ile hatalar yapan ev sahibi ekip, 86. dakikada Sow'un golün engel olamadı ve karşılaşmadan 2-0 mağlup ayrıldı.

66. dakikada Ersan'ın büyük hatasında Fenerbahçe, net bir pozisyon yakaladı. Ersan'dan topu kapan Kuyt, meşin yuvarlağı Emenike'nin önüne bıraktı. Nijeryalı futbolcu, Sivok'u geçtiği anda ceza alanı içinde kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Tolga, rakibinin açısını iyi kapatarak topu kontrol etti.

86. dakikada Kuyt, bu sefer Motta'yı hataya zorladı ve Emenike'nin topu almasını sağladı. Bu oyuncu bekletmeden savunmanın arkasına sarkan Sow'u gördü. Senegalli oyuncu, meşin yuvarlağı düzgün bir vuruşla filelere göndererek farkı 2'ye çıkardı: 0-2

90. dakikada Volkan'ın uzaklaştırmaya çalıştığı top, bu oyuncunun hemen önündeki Mustafa'ya çarparak direğin hemen yanından auta gitti.

Fenerbahçe, derbiyi deplasmanda 2-0 kazanarak liderliğe yükseldi.

Beşiktaş, 405 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda mağlup oldu

Spor Toto Süper Lig'deki derbi maçta Fenerbahçe'ye 2-0 mağlup olan Beşiktaş, 405 gün sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda maç kaybetti.

Siyah-beyazlılar, en son geçen sezon, 22 Eylül 2013'te Galatasaray ile oynadığı derbi maçta Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 3-0 hükmen mağlubiyet almıştı. Bu karşılaşmadan sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 12 lig maçına çıkan "Kara Kartallar", yenilgi yüzü görmedi. Bu 12 maçın 6'sında galip gelen Beşiktaş, 6 kez de berabere kaldı.

Geçen sezon Galatasaray maçının ardından Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çaykur Rizespor, Antalyaspor, Fenerbahçe ve Gençlerbirliği ile berabere kalan siyah-beyazlılar, Kayseri Erciyesspor, Bursaspor, Eskişehirspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor ve Kasımpaşa'yı mağlup etti. Bu sezon da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan 2 maçta "Kara Kartallar", Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor ile 1-1 berabere kaldı. Beşiktaş, son olarak Fenerbahçe derbisinde sahadan 2-0 yenik ayrıldı ve Atatürk Olimpiyat Stadı'nda uzun süren yenilmezlik serisini devam ettiremedi.

Olcay ilk kez kırmızı kart gördü

Beşiktaş'ın milli futbolcusu Olcay Şahan, Türkiye kariyerinde ilk kırmızı kartını Fenerbahçe derbisinde gördü.

Siyah-beyazlı formayla üçüncü sezonunu geçiren Olcay Şahan, derbinin 43. dakikasında ikinci sarı kartını görüp, kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Beşiktaş'a geldiği 2012-2013 sezonundan bu yana sakatlık ve cezalara adeta meydan okuyarak, ligdeki tüm maçlarda forma giymeyi başaran Olcay Şahan, cezası nedeniyle gelecek hafta sonunda yapılacak İstanbul Başakşehir maçında oynayamayacak. Olcay böylece Beşiktaş kariyerinde ilk kez bir lig maçını kaçıracak.

Kırmızı kart sonrası gerginlik

Beşiktaş'ta Olcay Şahan'ın ikinci sarı karttan kırmızı kart gördüğü pozisyon sonrası iki takım futbolcuları arasında gerginlik yaşandı.

Beşiktaşlı Veli Kavlak ile Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, orta alanda tartıştı. Sahada bir anda atmosfer yükseldi ve iki takım oyuncuları araya girerek, ikiliyi ayırmaya çalıştı. Uzun uğraşlar sonunda futbolcuların çabalarıyla ortam sakinleşirken, hakem Bülent Yıldırım, Veli ve Emre'ye sarı kart gösterdi.

Taraftarlardan hakeme tepki

Beşiktaşlı taraftarlar, kırmızı kart pozisyonunun ardından maçın hakemi Bülent Yıldırım'a tepki gösterdi.

Siyah-beyazlı taraftarlar, devre arasında da soyunma odalarına doğru yönelen hakemlere tepkilerini sürdürüp, sahaya yabancı maddeler attı.

Taraftarların hakem Yıldırım'a tepkileri ikinci yarıda da sürdü. Siyah-beyazlılar, zaman zaman küfürlü tezahüratlar da yaptı.

Veli, sarı kart cezalısı

Beşiktaş'ta derbide sarı kart gören Veli Kavlak, cezalı duruma düştü.

Ligde bu sezon dördüncü sarı kartını gören Veli, takımının gelecek hafta sonunda İstanbul Başakşehir ile oynayacağı 9. hafta maçında takımdaki yerini alamayacak.

Cezalı sayısı 3'e çıktı

Beşiktaş'ta geçen haftaki Kayseri Erciyesspor maçında kırmızı kart gören Gökhan Töre'den sonra derbide kırmızı kartla cezalandırılan Olcay Şahan ve sarı kart cezalısı durumuna düşen Veli Kavlak'la birlikte cezalı futbolcu sayısı 3'e çıktı.

Siyah-beyazlıların, Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda İstanbul Başakşehir ile yapacağı lig maçında bu üç futbolcu da forma giyemeyecek.

Liderlikten oldu

Beşiktaş, Fenerbahçe yenilgisiyle ligde liderlikten de oldu.

Ligin 8. haftasına 14 puanla lider giren siyah-beyazlılar, derbide kaybedince, Fenerbahçe, Galatasaray ve Akhisar Belediyespor'un arkasında 4. sıraya geriledi.

Ligde üst üste ikinci mağlubiyet

Beşiktaş, Fenerbahçe yenilgisiyle ligde üst üste ikinci kez mağlup oldu.

Geçen hafta deplasmanda Kayseri Erciyesspor karşısında bu sezonki ilk mağlubiyetini alan siyah-beyazlılar, Fenerbahçe derbisinden de eli boş ayrıldı ve iki haftada 6 puan kaybetti.

Tolga Zengin sakat sakat oynadı

Beşiktaş'ın kalecisi Tolga Zengin, maçın ilk yarısında 35. dakikada sakatlık geçirdi.

Bir süre kendini deneyen deneyimli kaleci, kenara değişiklik işareti yaptı. Yedek kaleci Cenk Gönen de bunun üzerine oyuna girmek için hazırlanmaya başladı. Ancak kısa bir süre sonra Olcay Şahan'ın kırmızı kart görmesiyle siyah-beyazlılarda hesaplar değişti.

İlk yarıyı tamamlayan Tolga Zengin, devre arasında yapılan tedavisinin ardından ekinci yarıya başladı ve oyundan çıkmadı.

Bilic, yine derbide galibiyet göremedi

Beşiktaş'a geçen sezon başında gelen teknik direktör Slaven Bilic, yine bir derbi maçta galibiyet göremedi.

Bilic yönetimindeki Beşiktaş geçen sezon Fenerbahçe ile yapılan iki maçta da (3-3, 1-1) berabere kaldı, Galatasaray'a ise 3-0 hükmen ve 1-0 mağlup oldu. Hırvat teknik adam, son yapılan Fenerbahçe derbisinde de takımının mağlubiyetine engel olamadı.

Beşiktaş ilk kez gol atamadı

Beşiktaş, bu sezon Spor Toto Süper Lig'de ilk kez gol atamadı.

Daha önce oynadığı 7 maçta da fileleri havalandırmayı başaran "Kara Kartallar", 47 dakika 10 kişi oynadıkları Fenerbahçe derbisinde gol yollarında başarılı olamadı ve sahadan 2-0 yenik ayrıldı.

Kartlar yeni havada uçuştu

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisinde kartlar yine havada uçuştu.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanan maçta 1 kırmızı, 9 da sarı kart gösterildi.

Beşiktaşlı futbolcular, 1 kırmızı, 4 sarı, Fenerbahçeliler ise 5 sarı kart gördü.

İki takım arasında geçen sezon oynanan iki derbide de 6'şar sarı, 2'şer de kırmızı kart gösterilmişti.

Bir taraftar sahaya girmeye çalıştı

Fenerbahçeli Sow'un attığı 2. golün ardından kale arkası tribünden bir taraftar sahaya girmeye çalıştı.

Güvenlik güçleri, taraftarı tribünden iner inmez yakalayarak, etkisiz hale getirdi.

Taraftarlar, tribüne çağırdı

Beşiktaşlı taraftarlar, 2-0'lık mağlubiyete rağmen maç sonrası futbolcuları tribüne çağırdı.

Taraftarlar, futbolcuların tribün önüne gelmesiyle alkışlarla takıma destek verdi.

Fenerbahçe zirveye çıktı

Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta Beşiktaş'ı 2-0 yenen Fenerbahçe, 2014-2015 sezonunda ilk kez liderliğe yükseldi.

Geçen sezon şampiyonluğa ulaşan sarı-lacivertliler, bu sezonun 8. haftasında averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe, ligin 7. haftasını lider Beşiktaş, ikinci sıradaki Mersin İdmanyurdu ve üçüncü sıradaki Akhisar Belediyespor'un ardından dördüncü sırada geçti. Beşiktaş'ı 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, Mersin İdmanyurdu ve Akhisar Belediyespor'un da puan kaybetmesiyle 8. hafta sonunda Galatasaray'ın önünde averajla liderliğe yükseldi.

6. sıradan liderliğe

Ligde ilk haftayı Kardemir Karabükspor galibiyetinin ardından averajla 2. sırada geçen sarı-lacivertliler, ikinci hafta Trabzonspor ile deplasmanda 0-0 berabere kalınca averajla 4. sıraya geriledi.

Üçüncü haftada Gaziantepspor'u yenen ve averajla ikinci sıraya yükselen Fenerbahçe, 4. haftada deplasmanda Akhisar Belediyespor karşısında aldığı 2-0'lık yenilgiyle 6. sıraya kadar düştü.

Ligin 5. haftasında sahasında Torku Konyaspor galibiyeti sonrası 4. sıraya çıkan sarı-lacivertliler, 6. haftada derbide Galatasaray'a 2-1 mağlup oldu ve haftayı 5. sırada tamamladı.

Geçen hafta sahasında Gençlerbirliği'ni yenerek 4. sıraya çıkan "Sarı Kanaryalar", önündeki rakiplerinin puan kaybettiği 8. haftada Beşiktaş karşısında 3 puan aldı ve bu sezon ilk kez liderlik koltuğuna oturdu.

Fenerbahçe'de ilklerin gecesi

Spor Toto Süper Lig'de Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, 16 puan ve averajla liderlik koltuğuna oturan Fenerbahçe, derbide birçok ilki bir arada yaşadı.

Sarı-lacivertliler geçen sezon elde ettikleri şampiyonluğun ardından ilk kez liderliğe yükseldiği 8. hafta mücadelesinde, ilk deplasman galibiyetini elde etti.

Süper Lig'deki ilk derbisinde Galatasaray karşısında 2-1'lik yenilgi alan teknik direktör İsmail Kartal, Beşiktaş karşısında ikinci derbisinde ilk galibiyet sevincini yaşadı. 1-0'lık skor,  Fenerbahçe için de aynı zamanda sezonun ilkderbi galibiyeti oldu.

Beşiktaş karşısında aldığı sonuçla, bu sezonki 5. galibiyetini elde eden "Sarı Kanaryalar", kendisiyle aynı puana sahip Galatasaray'ın gol averajıyla önüne geçerek zirveye kondu.

Sezonun ilk deplasman galibiyeti

Fenerbahçe, bu sezon ligde oynadığı 4. deplasman maçında ilk galibiyetini elde etti.

Ligde bundan önceki ilk 7 haftada 3 deplasman maçına çıkan sarı-lacivertliler, 2. haftada Trabzonspor ile 0-0 berabere kaldı, 4. haftada Akhisar Belediyespor'a 2-0 mağlup oldu. Fenerbahçe, ligin 6. haftasında oynanan derbi maçta da Türk Telekom Arena'da Galatasaray'a 2-1 yenildi. "Sarı Kanaryalar", 3 deplasman maçında 2 yenilgi, 1 beraberlik almış ve toplam 8 puan yitirmişti.

Sarı-lacivertli takım Beşiktaş karşısında deplasmanda 4 lig derbisinin ardından galibiyete ulaştı. 2010-2011 sezonunun 22. haftasında Beşiktaş'ı İnönü Stadı'nda 4-2 yendikten sonra, rakibinin sahasında bundan önceki 3 sezonda galibiyet alamayan Fenerbahçe, siyah-beyazlı takım karşısındaki şanssızlığını yendi.

Caner Erkin sarı kart cezalısı

Beşiktaş maçının ilk yarısında sarı kart gören Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, Süper Lig'de cezalı duruma düştü.

Ligde bundan önceki 7 haftalık bölümde 3 sarı kartı bulunan sarı-lacivertli futbolcu, derbide bu sezonki 4. kartını görerek cezalı oldu. Caner, ligin 9. haftasında Kadıköy'de Çaykur Rizespor ile yapacakları maçta forma giyemeyecek.

Emre yine derbiyi tamamlayamadı

Maçın 64. dakikasında sakatlığı nedeniyle oyundan alılnan Emre Belözoğlu, Galatasaray derbisinin ardından Beşiktaş derbisini de tamamlayamadı.

60. dakikadan itibaren sahada sekerek mücadele eden sarı-lacivertli futbolcu sinirli bir şekilde kendi yedek kulübesine doğru oyundan çıkmak isteğini iletti. Kaptanlık pazubandını da henüz oyundan alınmadan Kuyt'a veren Emre, değişiklikle yerini Sow'a bıraktı.

Tecrübeli futbolcu bu sezon Galatasaray derbisinde sakatlandığı için ilk yarıda oyundan çıkmıştı. 

Bu arada Kuyt, Emre'nin ilettiği kaptanlık bandını kaleci Volkan Demirel'e verdi.

Karşılaşmanın son bölümünde sakatlık geçiren Alper Potuk, 84. dakikada yerini Selçuk Şahin'e bıraktı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Fenerbahçe üstün

Fenerbahçe, Beşiktaş'a karşı Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki 3'üncü maçında ikinci galibiyetini aldı.

İki takım arasında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda ilk maç 2 Ağustos 2009 tarihinde yapıldı. TFF Süper Kupa maçını Fenerbahçe, Alex de Souza'nın golleriyle 2-0 kazanarak, kupayı müzesine götürdü.

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon yapılan derbi ise Moussa Sow ve Ramon Motto'nın karşılıklı golleriyle 1-1 bitmişti.

Emenike derbilerdeki ikinci golünü attı

Fenerbahçeli futbolcu Emmanuel Emenike,  Beşiktaş ile yaptıkları maçta, Spor Toto Süper Lig kariyerinin ikinciderbi golüne imzasını attı.

Sarı-lacivertli takımda ikinci sezonunu geçiren Nijeryalı forvet, ilk derbi golünü de geçen sezon Kadıköy'deki 3-3'lük maçta Beşiktaş'a karşı atmıştı.

Fenerbahçe'de 6 hafta aradan sonra golle buluşan Emenike, Süper Lig kariyerinde Beşiktaş filelerini 4. kez havalandırmış oldu. Sarı-lacivertli futbolcu, Kardemir Karabükspor formasını giydiği 2010-2011 sezonunda da siyah-beyazlı takıma iki ayrı maçta 2 gol atmıştı.

Fenerbahçe'nin bu sezon Galatasaray ile yaptığı ilk derbide de 11 kişilik kadroda yer alan ancak golle buluşamayan Emenike, Beşiktaş karşısında takımı için önemli bir gole imza attı.

Emenike bu sezon, ilk haftada Kardemir Karabükspor'a attığının ardından ikinci golünü kaydetti.

Takım Alper'e, Emenike kulübeye koştu

Emenike, maçın 3. dakikasında attığı golden sonra takımının bulunduğu yedek kulübesine doğru koşarken, diğer futbolcuların büyük bölümü golün asistini yapan Alper'in etrafında  toplandı.

Sarı-lacivertli takımı maçın başında öne geçiren golün asistini yapan Alper'i, takım ardaşları saha içinde kutladılar. Golün sahibi Emenike ise yedek kulübesine koşarak, burada bulunan teknik heyet ve futbolcularla sevincini paylaştı.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Kartal: Haklı bir galibiyet aldık

Spor Toto Süper Lig'in 8. haftasındaki derbi maçta Beşiktaş'ı 2-0 yenen Fenerbahçe'nin teknik direktörü İsmail Kartal, karşılaşmada net pozisyonlar bulduklarını ve haklı bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Kartal, maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, maça iyi hazırlandıklarını vurgulayarak "Net pozisyonlar bulduk ve 2-0 galip geldik. Daha farklı da kazanabilirdik" dedi.

Beşiktaş'a birkaç duran top dışında net pozisyon vermediklerini kaydeden İsmail Kartal, şunları belirtti:

"Verdiğimiz görevi taktiksel anlamda oyuncularım harfiyen yerine getirdi. Haklı bir galibiyet elde ettik. Çok güçlü bir rakibi yendik. Beşiktaş son dönemlerde gerçekten coşkulu oynuyordu ama biz onlara karşı iyi hazırlandık. Bu galibiyeti bugün doğum günü olan başkanımıza, ayrıca yöneticilerimize ve taraftarlarımıza armağan ediyoruz. Sadece bir 3 puan aldık. İlk yarının son derbisinde deplasmanda Beşiktaş'ı yendiğimiz için çok mutluyum. Oyuncularımı tebrik ediyorum."

İsmail Kartal, bir gazetecinin, "Oyuncularınız sahada çok yerde kaldı. Acaba sağlıklarıyla ilgili bir problem mi var" sorusuna, "Zaman zaman bunlar olabiliyor. Bu sahanın zemini yumuşak, yani yeni düzeltmişler. Alper çok darbe almış, o yüzden çıkardık. Emre'nin aynı yerde uzun zamandan beri bir sakatlığı var. Emre'yi dinlendire dinlendire maçlarda oynatabiliyoruz. Onun haricinde çok fazla sıkıntımız yok. Volkan'ı, Galatasaray maçında belinden sakatlığı olduğu için iğneyle maça çıkartmıştık. Zaman zaman bugün Tolga da yere yattı yaptığı bir kurtarıştan sonra. Bu tip sakatlıklar olabiliyor" yanıtını verdi.

"Emenike'ye her zaman güvenmişimdir"

Derbide ilk golü atan Emenike'ye her zaman güvendiğini ifade eden Kartal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Futbolcunun ruhunu, kalbini çok iyi bilen insanlardanım. Emenike'ye her zaman güvenmişimdir. Zaman zaman Emenike oynamıştır, zaman zaman yedek kalmıştır ama bütün oyuncularıma aynı mesafedeyim. Hepsine kalbimin açık olduğunu her zaman oynayabileceklerini, her zaman yedek de kalabileceklerini açık açık söylüyorum. Emenike, Sow ve Kuyt ile ilgili eleştiriler vardı. Bu akşam Sow ve Emenike'nin gol atmalarına onlardan daha fazla sevindim. Gol atmalarıyla beraber üzerilerinden bu baskıyı attıklarını düşünüyorum. Bundan sonra daha iyi olacaklarını düşünüyorum."

Kartal, ilk derbi maçını kazandığının belirtilmesi üzerine, "İkinci derbimi kazandım. Birini kupa alarak kazandım. Ligdeki Galatasaray maçını da kazanabilirdik. O gün bir oyuncumuz atıldı. 2-0 geriye düştük ancak 10 kişiyle 1 gol attık. Maçı bırakmadık ama maçı kaybettik. Trabzonspor maçında üstün oynayan taraf bizdik, yeterli derecede net pozisyona girememiştik. Galatasaray maçı istediğimiz gibi gidiyordu ama olmadı. Bu maçta her şey istediğimiz gibi gitti. Daha farklı da kazanabilirdik. Beşiktaş karşı net pozisyonlarımız var, bunu benim oyuncularım üretti. Bu 3 puanla beraber oyuncularımın özgüvenleri yükselmiştir" değerlendirmesinde bulundu.

Hakemle ilgili bir soru üzerine de İsmail Kartal, "Galatasaray maçından önce de rakibimizin başkanı açıklamalar yaptı, bu maçtan önce de Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman açıklamalarda bulundu. Ancak bizim başkanımız hiçbir maçtan önce böyle açıklamalarda bulunmuyor. Bunlar olmazsa daha iyi olur. Beşiktaş bugün iyi mücadele etti. 10 kişi kaldıktan sonra iyi mücadele ettiler. Onları da tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Beşiktaş Teknik Direktörü Bilic: Safça golü yedik

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Fenerbahçe ile tipik bir derbi maçı yaptıklarını ve mücadelenin gergin geçtiğini söyledi.

Bilic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, gergin olan karşılaşmaya kendilerinin daha da gergin başladıklarını belirterek "Rakip ilk hücumda golü attı. Safça golü yedik" dedi.

Golün şokunu atlattıktan sonra oyunun kontrolünü ellerine aldıklarını vurgulayan Hırvat çalıştırıcı, şunları belirtti:

"Rakip üzerinde baskımızı artırmaya başladık, pozisyonlar bulduk. Bazılarında şanssızdık, bazılarında rakip kaleci başarılıydı. Gol atacağımıza inancım yüksekti. Hakem, verdiği bir kararla maçı öldürdü. Olcay'a gösterdiği ikinci sarı kart bana göre gereksizdi. İkinci yarı bir eksikle skoru çevirmek zordu. Bireysel hatadan ikinci golü yedik. Hayal kırıklığı yaşıyoruz. Ama kafamızı kaldırmamız gerekiyor. Perşembe günü önemli bir maç oynayacağız."

Demba Ba'nın yerde kaldığı pozisyon

Slaven Bilic, oyuncusu Demba Ba'nın korner atışında yerde kaldığı pozisyonun penaltı olduğunu savundu.

Saha içinde yaşanan gerginlik ve Emre Belözoğlu'nun kendisine yönelik küfürlü sözler sarf ettiği yönündeki soruyu yanıtlayan siyah beyazlı takımın çalıştırıcısı, şöyle devam etti:

"İçine girmek istemediğim uygunsuz bir durum var. Ama bu soru beni içine itiyor. Kırmızı kart olmasa da maçı her şekilde kaybedebilirdik. Rakip oyuncu hakkında konuşmak istemiyorum. Başkanımızın görüşleriyle de ilgili bir şey söylemek istemiyorum. Ama Olcay'ın pozisyonu kırmızı kart değildi. Tamamen dürüst olacağım. Sahada küfür olabilir. Ben de oyunculuk dönemimde yaşadım. Dert etmem. Tabii ki küfür edilmesini savunmuyorum. Erkeklerin yaptığı bir spor, doğaçlama tepkiler verebilirsiniz. Benim anlamadığım şu: Oyuncum atılırken, aynı kriter üzerinden rakip oyuncu niye atılmıyor. Geçen hafta hakem, duymadığı küfür yüzünden Gökhan Töre'yi attı. Olcay'ın orta sahada yaptığı hareket sarı kartsa kornerde Demba Ba'ya yapılan hareket hapis cezası gerektirir."

Kulüp Başkanı Fikret Orman'ın bundan sonra farklı davranacağı hatırlatılıp, "Siz de tarzınızı değiştirecek misiniz" sorusunu Bilic, "Beşiktaş beni teknik direktör olarak aldı. Halkla ilişkiler veya avukat olarak almadı. Davranışımı değiştirerek ne yapabilirim ki? Bir pankart hazırlayıp, Futbol Federasyonu'nun önüne gidip protesto yapacak durumda değilim. Geçen sezon üç maç ceza aldım. Bunu tekrarlayıp altı, yedi veya dokuz maç ceza mı alayım" diye yanıtladı.

Kadro seçimi konusundaki soru üzerine Slaven Bilic, "Yorumcuların konforu maçtan sonra her şeyi söyleyebilmeleri. Mantıklı bir 11'le başladık. Sağ bek tercihi tartışılacaksa Hutchinson'u kaybetmek istemedik. Kendisi orta sahada belirleyici bir oyuncu. 2-0'dan sonra farklı bir kadro çıkarabilir miydik diye düşünmek sizin hakkınız" değerlendirmesinde bulundu.

Basın toplantısında Bilic'in sinirli olduğu dikkati çekti. Hırvat çalıştırıcı, salonda bulunan bir kişiyi konsantrasyonunu bozduğu gerekçesiyle uyardı.

Emre Belözoğlu ile maç sonu konuşması

Slaven Bilic, karşılaşma sonu çıkış tünelinde Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu ile arasında geçen konuşmayla ilgili de açıklamada bulundu.

Yayıncı kuruluşa yaptığı açıklamada, oyuncu ismi vermekten kaçınan Bilic, şunları kaydetti:

 "Bu bir tartışma değildi. Onların oyuncularından birine, 'Senden yaşça büyük olmama rağmen, 5 kez o kötü kelimeyi bana neden kullandın' diye sordum. Kullandığı kelimeyi burada söyleyemiyorum, Ondan aldığım karşılık ise 'Ben ne istersem yaparım, ne istersem söylerim, sen kimsin' şeklinde oldu. Demek ki bundan şunu anlıyoruz: Türkiye'de saha içinde ve dışında istediğini yapan, istediği gibi davranan, istediği şekilde hareket eden oyuncular var. Ama ne hikmetse, bizim oyuncularımız ağızlarını açamıyorlar. Ağızlarını açtıklarında kırmızı kartla cezalarla karşılaşıyorlar. Bu akşam, bunun pratiğini hep birlikte görmüş olduk."