İSTANBUL - Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 27. haftasında sahasında yarın Osmanlıspor ile karşılaşacak. 

Milli takım arasından önce güvenlik sebebiyle ertelenen Galatasaray derbisini oynayamayan sarı-lacivertliler, Süper Lig'de 20 gün sonra çıkacağı maçta puan kaybı yaşamak istemiyor. 

Ligde bir maçı eksik olan sarı-lacivertliler, lider Beşiktaş'ın 4 puan gerisinde 59 puanla 2. sırada bulunuyor. Süper Lig'de son 3 maçını kazanan Fenerbahçe, son 5 haftadır da kaybetmiyor.

Son haftaların başarılı takımı Osmanlıspor ise ligde 8 haftadır yenilmiyor. Son 2 maçından da sahadan galibiyetle ayrılan başkent ekibinin 39 puanı bulunuyor.

Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasında yarın Ülker Stadı'nda oynanacak maç saat 19.00'da başlayacak. Karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.

Markovic yine yok
Fenerbahçe'de uzun süredir sakatlığı devam eden Lazar Markovic, bu karşılaşmada da forma giyemeyecek.

En son şubat ayında forma giyen Markovic'in yanı sıra, son antrenmana ağrıları bulunduğu için katılmayan Raul Meireles'in de maçta oynaması zor görünüyor. 

Son 4 lig maçında gol yemedi
Fenerbahçe, bu sezon savunmadaki performansıyla dikkati çekiyor.

Ligde en son 21. haftada Kasımpaşa maçında gol yiyen sarı-lacivertliler, daha sonra oynadığı 4 lig maçında kalesini gole kapattı. Ligin en az gol yiyen (19) takımı olan sarı-lacivertliler, Bursaspor, Beşiktaş, Akhisar Belediyespor ve Kayserispor maçlarını gol yemeden tamamladı.

Kadıköy'de kaybetmiyor 
Fenerbahçe bu sezon Kadıköy'de seyircisi önünde lig maçı kaybetmedi.

Sahasında bu sezon 11 maçta 9 galibiyet, 2 beraberlik alan sarı-lacivertliler, Ülker Stadı'nda ise son 20 lig karşılaşmasında yenilgi yüzü görmedi. Fenerbahçe, seyircisi önünde en son 23 Şubat 2015'te Akhisar Belediyespor'a 2-1 kaybetmişti. 

Fenerbahçe ile Osmanlıspor 14. kez karşılaşacak
Fenerbahçe ile Osmanlıspor, Süper Lig'de yarın 14. kez karşılaşacak.

Fenerbahçe, geride kalan maçlardan 2'si hükmen olmak üzere 9'unu kazandı, başkent ekibi 2 kez galip geldi, 2 müsabaka ise berabere bitti.