İSTANBUL (A.A) - Fenerbahçe Kulübü, teknik direktör Aykut Kocaman'ın sözleşmesini 3 yıl uzattı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 tribününde imza töreninde yönetici Ali Yıldırım ile birlikte basının karşısına çıkan Kocaman, sözleşmesini 3 yıl daha uzatan imzayı attı.

Ali Yıldırım, Kocaman'ın mukavelesini 3 yıl daha yenilediklerini belirterek, ''Aykut Kocaman, adam gibi bir adam. 3 Temmuz'dan bu yana yaşadığımız süreçte dik duran yönetim kurulu, taraftarlar ve başta Kocaman vardı. Hocam her şey gönlünce olsun, başarılar diliyorum'' dedi.

Aykut Kocaman ise başta kulüp başkanı Aziz Yıldırım olmak üzere kendisine görevi süresinde iyi ve kötü zamanda verdikleri destek için yönetim kuruluna teşekkür ederek, ''Önce sportif direktör olarak kulübüme döndüm. 1 sene sonra hiç istemediğim halde teknik direktör oldum. 3 Temmuz'dan sonra bambaşka bir faciayla karşılaştık. Her zaman doğru olduğuna inandığımız bir şekilde önce kulübümüzü sahip çıkma, doğruları savunma adına yapmaya çalıştığım şeyler oldu. Çok sıkıntılı evrelerden geçtik. Geçtik diyorum, çünkü artık geçtiğimize inanıyorum. Büyük bir güçle birine kenetlenen bu camia, saldırılara büyük cevap verdi.

Yeni bir serüven başlıyor. Bunu uzun soluklu sürdürmek amacım. İnşallah mahcup olmam. Bütün gayretimle çaba sarf etmeye devam edeceğim'' diye konuştu.

Sözleşmesinde tazminat maddesi olmadığını vurgulayan Kocaman, ''3 yıllık sözleşmede tazminat olabilir gibi bir takım şeyler söyleniyor. Böyle bir şeyin olmayacağının bilinmesini istiyorum. Bazı insanlar rahatsız. Benim adıma böyle bir şey yok. Sayın Ali Yıldırım'ın, özellikle sayın başkanın böyle yaparak bir takım şeylerin önüne geçmeye çalıştığı söyleniyor. Böyle bir zamanda bile hayatını Fenerbahçe'ye adamış bir insan için acı bir şey. Ne sayın başkanın ne benim tazminatla ilgili bir şeyim yok'' şeklinde konuştu.