İSTANBUL - Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı finalinde 3-0 kazandığı ilk maçın rövanşında yarın ağırlayacağı Torku Konyaspor'a karşı avantajını koruyarak final biletini almayı hedefliyor.

Sarı-lacivertli takım, Konya'daki ilk maçı Volkan Şen, Luis Nani ve Robin van Persie'nin attığı gollerle 3-0 kazanmış ve final için büyük avantaj elde etmişti.

Kupada bu sezon oynadığı 10 maçın 8'ini kazanıp, 2 beraberlik alan sarı-lacivertliler, hiç kaybetmedi. Fenerbahçe'ye turu geçmek için alacağı her türlü galibiyet ve beraberliğin yanı sıra iki farklı yenilgiler de yetiyor. Karşılaşmanın 90 dakikası 3-0 konuk ekibin galibiyetiyle tamamlanırsa müsabaka uzatmalara gidecek. Uzatmalarda gol sesi çıkmaması durumunda finale yükselecek takımı, seri penaltı atışları belirleyecek.

Torku Konyaspor'un en az 4 gol atıp, 3 farklı galip gelmesi gerekiyor
Torku Konyaspor'un turu penaltılara gitmeden kazanması için en az 4 gol atıp, 3 farklı galip gelmesi gerekiyor.

Yarı final rövanş maçında, Fenerbahçe'de sakatlığı bulunan Lazar Markovic forma giyemeyecek. Teknik direktör Vitor Pereira'nın bu karşılaşmada ligde az forma şansı bulan oyuncularını oynatması bekleniyor.

Fenerbahçe ile Torku Konyaspor arasında Ülker Stadı'nda saat 19.15'te başlayacak yarı final rövanş maçını, hakem Halil Umut Meler yönetecek.