İSTANBUL - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, teknik direktör Fatih Terim'in Galatasaray'dan ayrılışının nedeninin TFF'yle yaptığı mukavele olmadığını çünkü böyle bir sözleşmenin bulunmadığını söyledi.

Demirören, TFF'nin İstinye'deki merkez binasında düzenlediği basın toplantısında Fatih Terim'le ilgili açıklamalarda bulundu. Demirören, "Fatih Terim'le yaptığımız mukavele yoktur, sadece sözlü anlaşmamız vardı" dedi.

Abdullah Avcı'nın milli takım teknik direktörlüğünden istifa etmesinin ardından Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ı aradığını kaydeden Demirören, şunları kaydetti:

"Yanımda Göksel Gümüşdağ ve Servet Yardımcı vardı. Galatasaray Başkanı Ünal Aysal'ı aradım. Kendisine Avcı'nın istifa ettiğini eğer müsade ederlerse Fatih Terim ile görüşmek istediğimizi ve kendisine 1 artı 3 senelik teklif yapmayı düşündüğümüzü söyledik. Kendisi de bunu memnuniyetle karşıladı, 'milli bir görevdir hocamız görüşebilir hatta istiyorsanız ocak ayında da hocamız ayrılabilir, kendisinin yerine başka bir hocayı getirebiliriz' dedi. Biz de bunun üstüne Sayın Terim ile ertesi sabah benim evde, yönetici arkadaşlarımla birlikte görüştük."

Demirören, yaptıkları görüşmede Terim'e 1 artı 3 yıllık teklifte bulunduklarını aktararak, "Galatasaray Başkanı ve yönetimiyle görüştükten sonra cevap vereceğini söyledi, takdirle karşıladık. Ondan sonraki gelişmelerde bu sürecin 1 artı 3 olmaması gerektiği, sadece mayıs ayına kadar bir anlaşma yapılacağı, mayıs ayından sonra hocamızın karar vereceği şeklinde anlaşıldı ve bunu kamuoyuna duyurduk" diye konuştu.

"İki sayfalık hatıra imzasıdır"

Futbol Federasyonunun Terim'le sözleşme imzalamadığının altını çizen Demirören, şöyle devam etti:

"Yapılan anlaşma iki sayfalık hatıra imzasıdır. Federasyonun ne Fatih hocayla ne de bizle imzası yoktur. Sadece hatıra imzamız vardır. Bu speküle edildi. Fatih hoca ne bizden para aldı ne para konuşuldu ne de bir anlaşma imzaladı. Mayıs ayına kadar milli görevde, milli takımımıza yardımcı olmak için geldi, iyi ki geldi. Milli takımın Brezilya'ya katılma ihtimali yüzde 1'ken yüzde 50'lere çıktı. Hepimiz play-off oynama hayalleri kurduk. Bu milli göreve herkesin katılması gerekiyor, Hamza hocamız gibi. Burada para konuşulmaz, önce milli görev tamamlanır, sonra sözleşme yapılır. Hocamızla bu sabah tekrar konuştum, kendisi halen mayıs ayına kadar anlaşma yapmak istemiyor, 'mayıs ayında yapalım' diyor. Biz federasyon olarak diretiyoruz, artık kulüpten ayrıldı, federasyonumuzla anlaşma yapmasını istiyoruz."

"Galatasaray yönetiminin hocayla problemi varsa, lütfen taraftarı federasyonumuz ve hocamızın önüne atmamasını tekrar rica ediyoruz" diyen Demirören, Terim'in milli vazifeyi zevkle kabul ettiğini kaydederek, "Hocamız milli vazifeyi zevkle kabul etmiştir. Federasyonumuz, Brezilya ihtimalleri azalıyor diye hocamızı getirmiştir, mayıs ayına kadar yapmış olduğumuz mukavele yoktur, sözlü anlaşmamız vardır. Yaptığımız göstermelik imza töreninde de söyledim, hocamız parayı kabul etmemiştir, eğer para vermek istiyorsak hayır kurumuna gitmesini istemiştir" ifadelerini kullandı.

"Galatasaray yönetimi kendi içlerinde oturup değerlendirme yapmalıdır"

Demirören, Galatasaray yönetiminin dünden bu yana verdiği beyanatlar nedeniyle bu açıklamayı yaptıklarını dile getirerek, "Federasyon olarak Terim'in avukatı değiliz. Bu açıklamayı yapmamıza, Galatasaray yönetiminin dünden beri yaptığı açıklamalar neden olmuştur. Ben ve arkadaşlarım, 'hocamızla bir artı 3 yıllık anlaşma yaptık' diye ifade kullanmadık. Eğer koskoca Galatasaray yönetimi, sadece gazete ve televizyonda çıkan haberden dolayı hocayı gönderdiyse, kendi içlerinde oturup değerlendirme yapmalıdır."

Demirören, daha sonra Terim ile imzaladıkları, ''Türkiye Futbol Federasyonu adına Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören ve Fatih Terim arasında imzalanacak sözleşmenin Türk sporuna hayırlar getirmesini diliyoruz" ifadesinin yer aldığı metni okudu.  

Terim elemanım değil

Demirören, "Fatih Terim benim elemanım değil, kader birliği yaptığım takım hocamdır" dedi.