KKTC  Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir Galatasaray taraftarı olarak geçen yıl takımın maçlarını sıkıntıyla izlediklerini, bu yılki maçları ise zevkle izlediklerini söyledi.
       Eroğlu, KKTC Galatasaray Taraftar Derneği yeni lokal binası açılışı ve balosuna katılmak üzerek KKTC'ye gelen Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ı Cumhurbaşkanlığı binasında kabul etti. 


       Cumhurbaşkanı Eroğlu kabulde, tüm sporseverlerin Galatasaray Başkanı'nı adada görmekten mutlu olduğunu belirterek, Galatasaray taraftarlarının KKTC'de büyük bir camia olarak organizasyonlar kurduğunu kaydetti.
       Türkiye'deki 3 büyük takımın galibiyeti sonrası, İstanbul'da olduğu gibi KKTC'de de sokakların gençlerle dolduğunu anlatan Eroğlu, spor ambargosuna rağmen spor ve kulüp sevgisinin büyük olduğunu ve taraftarların özel turlarla Türkiye'ye maç izlemeye gittiklerini söyledi.
       Galatasaray'ın KKTC'de ciddi anlamda tesisleşme kararından memnun olduğunu ifade eden Eroğlu, Antalya gibi KKTC'nin de kamp olanakları açısından kulüplere ev sahipliği yapmasını istediklerini, bazı otellere sahalar için çağrı yapmalarına rağmen bu konuda istenilen noktada olunamadığını ifade etti.
       "Bu sene canlı, güçlü bir Galatasaray yarattınız" diyerek Aysal'a teşekkür eden Eroğlu, bir Galatarsay taraftarı olarak geçen yıl sıkıntıyla izledikleri Galatasaray maçlarını bu sezon zevkle izlediklerini kaydetti.
       Türk futbolu geliştikçe Türk futbolcularının isminin Avrupa'da daha çok duyulacağını belirten Eroğlu, Beşiktaş'a bu akşamki maçında da başarılar diledi.
       Ünal Aysal da, KKTC'ye gelen 4. Galatasaray Başkanı olduğunu belirterek, kendinden sonraki başkanların bunu gelenekselleştirmesini umduğunu dile getirdi.
       Kıbrıs'ın ikliminin özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında idman yapmaya oldukça müsait olduğunu, takımı antrenman için KKTC'ye getirebileceklerini kaydeden Aysal, KKTC'de yapacakları yatırımın bir an önce hayata geçmesini istediklerini, kulübün önünün açık ve imkanlarının buna müsait olduğunu söyledi.
       Görüşmede Aysal, Eroğlu'na yıkılan eski Ali Sami Yen Stadı'ndan bir hatıra ve kum hediye ederken, Eroğlu da Aysal'a ipek kozasından bir tablo verdi.