MUSTAFA YILDIZ/BURSA/VHA 

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Belediyespor Kulübü tarafından oluşturulan Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımı sporcuları Hollanda’da kazandıkları kupaları Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e getirdi. Geçtiğimiz Eylül ayında Hollanda’nın Breda kentinde düzenlenen ‘Uluslararası Breda Paralimpik Spor Oyunları’nda farklı branşlarda düzenlenen müsabakalardan derece elde eden sporcular sevinçlerini Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’le paylaştı. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek uluslararası alanda Türk Bayrağını göndere çektirmeyi başaran sporcuları tebrik eden Başkan Bozbey, Nilüfer Belediyesi adına başarılı sporculara çeşitli hediyelerle birlikte yarım altın ve plaket verdi. Bozbey ayrıca Tekerlekli Sandalye Eskrim Takımına destek veren Nilüfer Kent Konseyi Genel Sekreteri Şazi Çavuşoğlu’na da plaket vererek desteklerinden dolayı teşekkür etti.  Nilüfer Belediyesi Tekerlekli Sandalye Eskrim takımının Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmesinden onur duyduğunu belirten Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Cesaretli arkadaşlarımızı yürekten kutluyorum. Onların cesareti, onların azmi ve onların başarma duygusu hakikatten çok önemliydi. Neticede ilk yurtdışı deneyimlerinde bile inanılmaz başarı elde ettiler. Bu başarılar eminim ki çoğalacaktır. Sizin bu başarınız belki de cesaret edemeyen engelli arkadaşlarımıza da örnek olacaktır” şeklinde konuştu.
Ortopedik ve işitme engelli sporcu antrenörü Kader Yıldırım da, “Müsabakaları büyük bir heyecanla izledim. Sporcu arkadaşlarımızın kendine güveni arttı. Farklı güzel tecrübeler edindik. Oraya katılan bir Alman sporcudan bir Hollandalı sporcudan iyi olduğumuzu, doğru yolda ilerlediğimizi gördük. Çalışmalarımıza aralıksız olarak devam edeceğiz” dedi.
Hollanda’nın Breda kentinde düzenlenen Uluslararası Paralimpik Spor Oyunları müsabakalarında ortopedik ve işitme engelli sporcu antrenörü Kader Yıldırım ve gönüllü antrenör İlknur Sütbakan Arıcı’nın çalıştırdığı Hakan Akkaya Büyük Erkekler Flöre ve Epe branşlarında birincilik, Samet Şahin Büyük Erkekler Flöre’de dördüncülük, Epe’de ikincilik, Nimet Erdoğan Büyük Bayanlar Flöre’de ikincilik, Nebahat Yargıcı Büyük Bayanlar Flöre’de üçüncülük kazanarak toplamda beş madalya ve üç kupayı Nilüfer Belediyespor Kulübü’nün müzesine getirerek uluslararası başarıya imza attılar.