DUBAİ - Erzik, yaptığı açıklamada, alt liglerde ücretlerini alamayan veya asgari ücretle futbol oynayan kişilerin, kolaylıkla bir tarafa çekilebilmesinin futbolun büyük bir sorunu olduğuna dikkati çekti.

Çok büyük paranın girdiği yerlerde bazı sorunların da muhtemel olduğunu belirten Erzik, şunları söyledi:

"Futbolu yöneten organizasyonların, UEFA ve FIFA olarak bizim burada büyük çaba göstermemiz lazım. Bu çabayı gösteriyoruz ama bu konuda hükümetlerden, ülkelerden ve devletlerden de yardım bekliyoruz. Futbolda en büyük sorun, çeşitli ülkelerde görülen şike olayı ve illegal bahisler. İstenmeyen organizasyonların futbolun içine girmesini önlemek için hem yasal düzenlemelere hem de ayrı bir bakış açısına ihtiyaç var. Futbolun bu illegal faaliyetlerden temizlenebilmesi için hükümetlerin bize yardımcı olması şart. Yalnız FIFA ve UEFA’nın disiplin kurullarıyla bu işlerin üstesinden gelinmesi mümkün değil."

Ünlü futbolcu Ronaldo'ya Dünya Futbol Ödülleri (Globe Soccer Award) kapsamında ödül verilmesini değerlendiren Erzik, "Ronaldo başarılıydı. Real Madrid ve Portekiz Milli Futbol Takımı'nda başarılı bir sene geçirdi, ödülü fazlasıyla hak etti" ifadelerini kullandı.