İSTANBUL 

Galatasaray Lisesi'nde gerçekleştirilen divan kurulu toplantısında üyelere hitap eden Dursun Özbek, finansal fair play kriterleriyle ilgili olarak UEFA heyetiyle İsviçre'de yaptıkları görüşmelerle ilgili bilgi verdi.

Galatasaray adına kasım ayının oldukça yoğun geçtiğini aktaran Özbek, İsviçre'de UEFA yetkilileriyle yaptıkları görüşmenin büyük önem taşıdığını vurgulayarak, "Kulübümüz UEFA Finansal Fair Play Kriterleri çerçevesinde takipte.  Maalesef geçmiş dönemlerle ilgili yapılan zarar miktarı, bu kriterlere uymamaktadır. Bize yapılan davet üzerine Nyon'daki merkezlerine gittik. UEFA'yı, üç yıllık yönetim dönemimiz sonunda finansal kriterler konusunda istenilen seviyeye geleceğimize ikna etmeye çalıştık" dedi.

"Şubat ayında bir ziyaret daha yapmamız muhtemel"

Dursun Özbek, UEFA yetkilileriyle şubat ayı içinde yeni bir toplantı yapmayı beklediklerini aktardı.

"Bundan sonraki dönemde UEFA ile toplantılar devam edecek. Öyle anlaşılıyor ki şubat ayında bir ziyaret daha yapmamız muhtemel" ifadelerini kullanan Özbek, şunları söyledi:

"Yeni yönetime, geçmişten kalan zararların telafisi için şans verilmesi gerektiğini anlattık. Kur farklarını, Türkiye'deki jeopolitik durumdan kaynaklanan mülteci krizini, ekonomik sıkıntıları aktardık. Şubat ayındaki toplantıya kadar onlar da raporlarımızı inceleyecekler. Sıkıntıları çözmek için büyük bir gayret sarf ediyoruz.  Geriye dönük hesaplaşmalar, tartışmalar yerine, ileriye dönük şekilde UEFA'yı bu konuda ikna yönünde çalışıyoruz. Hiç şüpheniz olmasın. Bu konuyla yatıp, bu konuyla kalkıyoruz. Hiçbir şeyden imtina etmiyoruz ve ne gerekiyorsa yapıyoruz."