ANKARA 

İngiliz basınına konuşan Sepp Blatter, hakkında çıkan yolsuzluk iddialarının ardından futboldan 8 yıl men cezası almasına rağmen karara itirazının kabul edileceğine inandığını belirterek, "Bu dünyada adalet olduğuna inanıyorum ve suç sayılacak hiçbir eyleme karışmadım" ifadesini kullandı.

2022 FIFA Dünya Kupası'nın ev sahipliği sürecinde eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'nin, UEFA Başkanı Platini'den ABD'ye oy vermesini rica ettiğini öne süren Blatter, "Ne kadar fazla politik gücünüz olursa olsun sona erecek. Dünya Kupası'nı satın alamazsınız" değerlendirmesini yaptı.

Platini'nin, Sarkozy'nin isteğini reddettiğini ve oylamada ABD'ye oy vermeyi kabul etmediğini kaydeden Blatter, "Bunun probleme neden olabileceğini biliyordum. Olmaması i̇çi̇n çalıştık ama her şey i̇çi̇n çok geçti" şeklinde görüş belirtti.

Hafta i̇çi̇nde FIFA'ya savunma veren 79 yaşındaki Blatter, masum olduğunun ortaya çıkmasını beklediğini kaydederek, "Kimseyi öldürmedim, banka soymadım, hiçbir yerden para almadım ve eski kız arkadaşım tarafından da süreç boyunca destek gördüm" i̇fadeleri̇ni̇ kullandı.