BOLU - İklimi, coğrafi koşulları ve ulaşımdaki avantajı nedeniyle yerli ve yabancı futbol takımlarının hazırlık dönemi için akın ettiği Bolu'da, Gerede, Bolu Dağı ve kent merkezinde bulunan otellerde şu ana kadar yerli ve yabancı 31 takım yer ayırdı.

Çok sayıda futbol takımının da görüşmeye devam ettiği Bolu'daki otellerde, Sivasspor, Kasımpaşaspor, Karabükspor ve CSKA Sofia'nın da aralarında bulunduğu bazı takımlar kamp dönemini başlattı.
Bolu Valisi İbrahim Özçimen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Bolu'nun iklimi, coğrafi koşulları ve ulaşım kolaylığı bakımından futbol takımlarının en çok tercih ettiği iller arasında yer aldığını söyledi.
Pek çok futbol takımının hazırlık çalışmalarının bir bölümünü Bolu'daki tesislerde geçirdiğini ifade eden Özçimen, ''Futbol takımları, temiz ve serin havasından dolayı Bolu'yu tercih ediyor. Birden çok alternatifimiz var. Geçen yıl Bolu'da 150'nin üzerinde takım kamp yaptı. Biz bu rakamı daha da arttırmak istiyoruz'' dedi.
Şu anda kamp yapan futbol takımlarının olduğunu vurgulayan Özçimen, "Temiz havası, doğal güzellikleri, futbol sahaları ve kaliteli hizmet veren otelleriyle Bolu, Türkiye'nin en gözde spor turizm merkezleri arasına girme yolunda ilerliyor" dedi.