MERSİN


Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, Mersin'de gerçekleştirilecek 2013 Akdeniz Oyunları kapsamında yapımı devam eden ''Akdeniz Köyü''nde incelemelerde bulundu. 

İncelemelerinin ardından basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bakan Kılıç, ''bazı atletlerindoping yaptıkları yönündeki iddiaların hatırlatılması'' üzerine, bu konularda başta bakanlık olmak üzere tüm spor camiasının çok hassas olduğunu vurguladı.

''Uluslararası bütün kurallara, kriterlere herkes için adaletli davranılması, eşit olunması şartıyla bizler tabiyiz'' diyen Kılıç, Türkiye'de ''Dopingle Mücadele Ajansı'' kurulması için Hacettepe Üniversitesi'yle çalışmalar yürütüldüğünü bildirdi. 

Suat Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Sporcularımızın haksızlığa maruz kalmasını da istemeyiz. Kamuoyumuzun ve medyamızın sporcularımızı, milli gururlarımızı yıpratmak için birbirleriyle yarışmasını da arzu etmeyiz. Kamuoyumuzun ve medyamızın evlatlarımızı yıpratmak için büyük bir hevesle konuya yaklaşmalarını hiç tasvip etmeyiz. Nihayetinde uluslararası kriterler ve kurallar belli.''

Real Madrid-Galatasaray karşılaşması

Bakan Kılıç, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde Real Madrid-Galatasaray karşılaşmasına ilişkin görüşlerinin sorulması üzerine, ''İçimdeki ses Galatasaray, Madrid'de Real Madrid'i yenecek diyor. Bunu da twitterdan paylaştım. Allah mahcup etmesin. Emeklerini ortaya koyarlar, bütün yeteneklerini sergilerler, atmosfer, seyirci desteği de bizden yana olur. Bizim çocuklarımız da Real Madrid'i Madrid'de yenmenin tarihi onuruyla Türkiye'ye döner. İçimdeki sesi sizinle paylaştım. İçindeki sesin ne kadar riskli bir şey olduğunu biliyorum'' diye konuştu. 

Gönlünden geçen bir skorun olup olmadığının sorulmasına karşılık Kılıç, ''Shalke maçından önce böyle bir tahminde bulundum. Gazeteciler noter tasdiki gibi tasdik ettiler. Skor tahmininde bulunmuyorum, ama Galatasaray Real Madrid'e kendi sahasında güzel bir sürpriz yapacak. Bu da bütün Türkiye'yi ayağa kaldıracak'' dedi.