İSTANBUL

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında bu akşam oynanacak derbinin, dünya futbol kamuoyuna olumlu mesaj vermek adına büyük önem taşıdığını söyledi.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Kılıç, Türk futbolseverleri ve Türk spor kamuoyunu çok önemli bir derbinin beklediğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu akşamki derbi çok önemli. Türk futbolunun iki güzide ekibi, ümit ediyorum çok renkli bir futbol ortaya koyacaklar. Futbolcu kardeşlerimizin maçı izleyen seyircilere son derece lezzetli bir futbol sunacağına olan inancım tam. Tabii ki daha iyi oynayan, kazanmayı hak eden taraf galip gelecektir. Stattaki seyircilere de çok önemli görevler düşüyor. Takımlarını tabii ki sonuna kadar olgunluk ve kaliteyle desteklesinler ki biz de dünyaya, 'Türkiye'de derbiler işte böyle olgun, güzel ve futbol şöleni havasında geçiyor' mesajı verebilelim." 

Futbolun 3 ihtimalli bir oyun olduğunun unutulmaması gerektiğini hatırlatan Bakan Kılıç, şu ifadeleri kullandı:

"Bu oyun 3 ihtimalli. Bu derbi de her sonucun mümkün olduğu bir derbi. Önemli olan, galibiyeti, mağlubiyeti ve beraberliği olgunlukla karşılayabilmek ve kabullenebilmek. Ben tüm sporseverlerin, tüm futbolseverlerin bu tip derbi maçlarda hem takımlarına hem de ülkemize futbol şöleni yaşatacaklarına inanıyorum. Stattaki seyirciler, ekranları başında maçı takip eden seyircilerin güzel bir atmosfer içerisinde, spora yakışır bir şekilde, birbirlerine saygılı, olgun tavırlar sergileyerek ve birbirlerini kırmadan bu zorlu ve zevkli derbiyi atlatacaklarına inanıyorum."

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bu maçta oynayacak bir savunma oyuncusu olsaydınız, Galatasaraylı Drogba veya Beşiktaşlı Almeida'dan hangisine karşı forma giymek istemezdiniz?" şeklindeki soruyu, "Vallahi, bir defans oyuncusu olsaydım ne Drogba'ya ne Almeida'ya karşı oynamak isterdim. İkisi de kendi pozisyonlarında son derece önemli, tehlikeli ve yıldız futbolcular. Allah hem Galatasaray'ın hem de Beşiktaş'ın defans adamlarına bu maçta yardım etsin, herhalde en çok onlar yorulacak. Kendilerine başarılar diliyorum" diyerek yanıtladı.

Yabancı oyuncu sınırlamasıyla ilgili de görüş bildiren Kılıç, "Yabancı oyuncu konusu, Türkiye Futbol Federasyonu ve kulüplerimizin üzerinde birlikte çalışıp, birlikte karar vermek zorunda oldukları bir konudur. Yabancı sınırlamasındaki belirsizliği hep birlikte çözecekler. Önce oturup bir konuşsunlar, daha sonra meydana gelen süreci değerlendiririz" değerlendirmesinde bulundu.