LONDRA

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında yarın Arsenal ile karşılaşacak Galatasaray'da, teknik direktör Cesare Prandelli, deneyimli bir takıma karşı mücadele edeceklerini ve taktiksel olarak dengeli bir futbol ortaya koymaları gerektiğini söyledi.

İtalyan teknik adam, maçın oynanacağı Emirates Stadı'nda düzenlediği basın toplantısında, "Deneyimli ve kaliteli bir takıma karşı oynayacağız. Yarı sahamızda taktiksel olarak dengeli olmamız gerekiyor. Rakibimiz topun kendisinde olmasını isteyecektir. Arsenal karşısında belli bir oyunu olan cesur ve hazır bir takım izleyeceksiniz. Top kaybettiğinde hemen geri almaya çalışan bir takım göreceğinize emin olabilirsiniz" diye konuştu.

Prandelli, Sivasspor karşısında ortaya konan fizik kalitesinin Arsenal maçında da devam edip etmeyeceğine yönelik soruya, "O maçta yaptığımız kilometreleri her maçta yapmamız gerekiyor. Bu, Avrupai bir ortalama. Rakibimize alan bırakmamamız lazım. Yarın kendi oyunumuzu oynamaya çalışacağız" yanıtını verdi.

Sarı-kırmızılı takımın oynadığı 6 resmi maçta da farklı onbirlerle sahaya çıktığının hatırlatılması üzerine deneyimli teknik adam, antrenmanda futbolcuların son durumlarına bakacaklarını, ihtiyaç duyulması halinde değişikliğe gidebileceklerini söyledi.

Prandelli, İngiliz ekibindeki sakat futbolcuların fazlalığının Galatasaray'ın oyun planını etkileyip etkilemeyeceği sorusuna karşılık, "Rakibimizde çok önemli oyuncular eksik. Ama Arsenal'ın kadrosu her zaman birinci sınıf oyuncularla doludur. Takım oyunu oynuyorlar. Biz de büyük bir takım gibi sahaya çıkıp oyunumuzu oynamaya çalışacağız" ifadesini kullandı.

İtalyan teknik adam, Galatasaray'ın geçen yıl Emirates Kupası'nda Arsenal'i yendiğinin anımsatılması üzerine de bu deneyimlerin önemli olduğunu ve psikolojik açıdan avantaj sağlayabileceğini aktardı.

Dzemaili: "Ne kadar iyi olduğumu daha kimse görmedi"

Galatasaray'ın orta saha oyuncusu Blerim Dzemaili ise Arsenal karşısında takım olarak iyi savunma yapmaları gerektiğini belirterek, "Korkmadan, rakibimize saygı duyarak iyi bir takım olduğumuzu göstermemiz lazım. Biz her takıma karşı oynayabilecek bir ekibiz" dedi.

28 yaşındaki futbolcu, performansıyla ilgili bir soru üzerine "Şu ana kadar sadece 4 maç oynadım. Daha fazla oynamaya ihtiyacım var. İlk maçlarda kötü değildim. Benim ne kadar iyi oyuncu olduğumu daha kimse görmedi. Yeni bir takıma geldiğinizde ısınmanız gerekir, her şey benim için yeni. Galatasaray ile birlikte çok iyi işler yapmak istiyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Dzemaili, "Seni transferin son gününde başkan Ünal Aysal transfer etmişti. Kendisi seçimde yeniden aday olmayacağını açıkladı. Ne düşünüyorsun?" yönündeki soruyu, "Ben futbolcuyum. Kendi futboluma motive olurum" diye yanıtladı.

Galatasaray hazırlıklarını tamamladı

Galatasaray, yarın Arsenal ile oynayacağı maçın hazırlıklarını Emirates Stadı'nda yaptığı antrenmanla tamamladı.

Teknik direktör Prandelli yönetimindeki çalışmanın ilk 15 dakikasından görüntü alınmasına izin verildi.

Galatasaraylı futbolcular, antrenmanın basına açık bölümünde koşu, ısınma hareketleri ve bireysel pas çalışması yaparken, kapalı bölümünde ise sarı-kırmızılı takımın taktik ağırlıklı çalıştığı belirtildi. Teknik direktör Prandelli, antrenman öncesinde Melo ve Selçuk ile kısa süre konuştu.