İSTANBUL

Uluslararası Futbol Tarihi ve İstatistikleri Federasyonu'nun (IFFHS), dünyada futbolda ileri gitmiş ülkelerdeki spor yazarları ve otoritelerin oylarıyla belirlediği 2012'nin en iyi futbol hakemi raporu açıklandı.

Portekizli Pedro Proença Oliveira Alves Garcia'nın 174 puanla ilk sırada bulunduğu listede Cüneyt Çakır, 73 puanla ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırada ise 72 puanla İngiliz Howard Melton Webb bulunuyor.                  

EURO 2012'de biri yarı final olmak üzere 3 karşılaşmada düdük çalan Cüneyt Çakır, İspanya ile İtalya arasında oynanan final maçında ise dördüncü hakem olarak görev yaptı. Geride kalan yılda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde kritik maçlarda görev alan Çakır, uluslararası arenada son olarak Japonya'da düzenlenen FIFA Dünya Kulüpler Kupası'nda Brezilya'nın Corinthians ile İngiltere'nin Chelsea takımları arasındaki final maçını yönetti.

Cüneyt Çakır ayrıca, dünyada en önemli hakem blog sitesi olarak kabul edilen ''www.footballrefereeing.blogspot.com'' tarafından, UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde yönettiği Barcelona-Chelsea maçı, 2012 Avrupa Şampiyonası'nın en iyilerinden biri olması ve FIFA Dünya Kulüpler Kupası finalini yönetmesi nedeniyle 2012 yılının en iyi hakemi seçilmişti.