ANKARA - Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Gençlerbirliği ile Kardemir Karabükspor arasındaki karşılaşmanın ilk devresinde rahatsızlandıktan sonra kaldırıldığı hastanede operasyon geçiren FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır, taburcu edildi.

Ankara 19 Mayıs Stadı'ndan oynanan karşılaşmanın ardından kaldırıldığı Güven Hastanesi'nde yapılan tetkikler sonucunda ciğerlerinde hava biriktiği tespit edilen ve ameliyat edilen Çakır, 4 gün süren tedavisinin ardından hastaneden ayrıldı.

Hastane çıkışında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Çakır, sağlık durumunun iyi olduğunu ve 7-10 gün içerisinde antrenmanlara başlayarak sahalara döneceğini belirtti.

Rahatsızlığı boyunca kendisine destek olanlara teşekkürlerini ileten Çakır, şu ifadeleri kullandı:

"Bu süre içerisinde spor bakanımız Akif Çağatay Kılıç başta olmak üzere Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetim kuruluna, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp, gözlemci hocaları ve hakem arkadaşlarımıza bizi yalnız bırakmadıkları için teşekkür ederim. Dört gün boyunca bizi çok iyi ağırlayan hastane yönetimi, doktorlara ve personele de teşekkürlerimi iletiyorum. Telefon aracılığıyla geçmiş olsun dileklerini aktaran kulüp başkanlarına, teknik direktörlere, futbolculara ve dualarıyla yanımda olan Türk halkına minnet duyuyorum."

Çakır'ın ameliyatını gerçekleştiren Göğüs Cerrahisi uzmanı Doç. Dr. Arif Osman Tokat ise yaptığı açıklamada, uygun şekilde tedavisi tamamlanan FIFA kokartlı hakemin mesleki kariyerini etkileyecek bir durum bulunmadığını ifade etti.