İSTANBUL


Arjantinli futbolcu Juan Emmanuel  Culio, Edition Otel'de Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Ali Kahramanlı'nın katıldığı törende kendisini bir yıllığına kiralık olarak kırmızı-lacivertli renklere bağlayan sözleşmeye imza attı.

Törene, takımda giyeceği 10 numaralı formayla katılan Culio, Mersin İdmanyurdu'na gelmekten çok mutluluk duyduğunu ifade ederek, ''Umarım iyi çalışır ve bana duyulan güvene sahalarda karşılık verebilirim'' dedi.

Törenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Culio, Galatasaray'da iyi bir hazırlık dönemi geçirdiği ifade edilerek yöneltilen ''Ayrılık kararını neye göre verdin?'' şeklindeki soruya, ''Ben Galatasaray'da yeni sezona en iyi şekilde hazırlandım. Konuyla ilgili Fatih Terim ile görüştük. Fatih Terim beni takımda istiyordu ancak ben Mersin İdmanyurdu'na gitmek istedim'' cevabını verdi.

Ali Kahramanlı:''Culio, Sayın Bakanımızın taraftarımıza hediyesidir

Mersin İdmanyurdu Kulübü Başkanı Kahramanlı, Culio transferinin, bakan Çağlayan'ın Mersin'e ve Mersin İdmanyurdu taraftarına bir hediyesi olduğunu ifade ederek, kendisine teşekkür etti.
Arjantinli futbolcunun takımlarına önemli bir katkı yapacağına inandığını belirten Kahramanlı şunları söyledi:
''Önemli bir transferi gerçekleştiren Sayın Bakanıma teşekkür ediyorum. Bütün Mersinimizin ve taraftarlarımızın beklemiş olduğu bir transferdi. Sayın Bakanım hakikaten bu transferi gerçekleştirmek için çok mücadele etti. Tamamen Sayın Bakanımızın yaptığı bir transfer. Bakanımızın, Mersinimize, taraftarlarımıza hediyesidir. Kendisine teşekkür ediyorum. Culio bize güç katacak, deneyimli, işini iyi yapan, işini seven, karakterli ve iyi bir oyuncu.''

Bakan Çağlayan'ın konuşması

Ekonomi Bakanı Çağlayan ise törende yaptığı konuşmada, tutkulu bir taraftarı olduğu, kendisini yeniden futbola döndüren Mersin İdmanyurdu için önemli bir transfer gerçekleştirdiklerini belirtti.
Culio'nun Mersin İdmanyurdu'na önemli bir güç katacağını ifade eden Bakan Çağlayan, Arjantinli futbolcuya yönelttiği konuşmasında, ''Şimdi sen Arjantinlisin. Orada oynadın, Romanya'da oynadın, Galatasaray'da oynadın, Orduspor'da oynadın. Ümit ediyorum ki Mersin İdmanyurdu seyircisinin beklentilerini de en iyi şekilde yerine getireceksin. Nasıl ki Nobre ve diğer futbolcular Mersinlilerin gönlünde taht kurduysa sen de daha gitmeden, peşin peşin taraftarlar seni sevgiyle sempatiyle ve iyi futbolunla bekliyorlar. Her ne kadar yabancı olsan da Türkiye'ye ve bizim liglerimize yabancı değilsin. İyi ve vefalı bir taraftarımız var. Takımını her yerde her zaman destekleyen 90 dakika coşkusu azalmayan taraftarımız var'' diye konuştu.