İSTANBUL

Fildişi Sahilli futbolcu, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde teknik direktör Fatih Terim ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Drogba, Galatasaray'ı tercihiyle ilgili soru üzerine, transfer sürecinde sarı-kırmızılı futbolculardan vatandaşı Eboue ile birçok kez konuştuğunu belirterek, ''Eboue kardeşim sayılır, onun fikirleri benim için çok önemli. Sadece Eboue değil, birçok arkadaşım da Galatasaray'a gitmemin benim için en doğru seçim olacağını söyledi. Eğer rekabet istiyorsam, eğer tutkulu bir futbol istiyorsam mutlaka Galatasaray'ı seçmem gerektiğini söylediler. İlk dakikalardan bunu da görme şansım oldu. Taraftarlar ortada, bu tutku bu sıcaklık... Çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum'' ifadelerini kullandı.

Teknik direktör Terim'i, Fildişi Sahili Milli Takımı'nın Türkiye ile İzmir'de yaptığı hazırlık maçında tanıdığını bildiren Drogba, ''Kendisini çok yakından tanıyorum. Çok iyi bir isim, çok iyi bir teknik direktör. Onunla çalışacağım için çok mutluyum'' dedi.

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho ile Galatasaray'a transferinden önce fikir alışverişinde bulunup bulunmadığı sorulan Drogba, ''Galatasaray'a imza atmadan önce Mourinho ile konuştum. Bana söyledikleri, mükemmel bir şehir, mükemmel bir takım ve mükemmel tesisler ve en başta da mükemmel bir hoca ile çalışacağımdı. Bunlar bir araya geldiğinde karar almanızdaki süreci hızlandırıyor'' diye konuştu.

Galatasaray Avrupa'ya güzel bir mesaj verdi

Fildişi Sahilli oyuncu, son 16 takımın yer aldığı turdaki rakipleri Schalke 04 ile ilgili değerlendirme de yaparak, şunları söyledi:
''Galatasaray'ın bu süreçte hem Sneijder ile anlaşması hem benimle anlaşması Avrupa kulüplerine verilen güzel bir sinyal. Ne kadar iddialı olduğumuz açısından verilen güzel bir mesaj. Galatasaray'ın daha önceden de iyi bir kadrosu vardı. Ben ve Sneijder biraz daha ileriye götürmek için çalışacağız. Umarım Schalke 04'ü eleriz. Tabii ki kolay olmayacak. İki zor maç bizi bekliyor. Önemli bir rakiple oynayacağız ama hedefimiz bir üst tura çıkabilmek.''

Kızımın doğum tarihi

Forma numarası olarak neden 12'yi seçtiğinin sorulması üzerine de, bunun kızının doğum tarihiyle ilgili olduğunu kaydeden Drogba, ''Önemli olan forma numaralarını, sizin gösterdiğiniz performansla şanslı hale getirebilmek. 11 numara benim için şanslıydı ama şu anda kullanılıyor. Kızımın doğduğu aydan dolayı 12 numara da şanslı bir numara benim için. Umarım Galatasaray'da giyeceğim 12 numara da bana birçok gol ve şans getirir'' diye konuştu.