Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, ''Lig başlamamasına rağmen çok ciddi, çok çekişmeli güzel bir maç oldu'' dedi.
Terim, Galatasaray'ın 3-2'lik üstünlüğü ile tamamlanan TFF Süper Kupa maçının ardından düzenlenen basın toplantısında oynadıkları oyunu değerlendirdi.
Takımının sergilediği mücadeleden memnun olduğunu dile getiren Terim, şunları kaydetti:
''Lig başlamamasına rağmen çok ciddi çok çekişmeli, güzel bir maç oldu. Gitti, geldi. Her şeyin içinde olduğu bir maç oldu. Rakibimizi tebrik ediyorum. Birimiz kazanacaktık. Biz kazandık. Oyuncularımı kutluyorum. Şartlar ne olursa olsun 10 kişi kalmalarına rağmen mücadeleleri çok iyiydi. Şampiyon olduktan sonra bu kupa da bizim için önemliydi. Çünkü hepimizin programında sürdürülebilir bir başarı var. Bu başarıyı devam ettirmemiz lazım. Bu da baktığımızda bu yolda alınan başka bir anlamlı kupa oldu.''  
Terim, Fenerbahçe gibi önemli bir takım karşısında 10 kişi mücadele ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:
''Hep önde götürdük oyunu. Özellikle 1-0'dan sonra koparabilirdik oyunu. Olmadı. Sonuç olarak çok önemli bir testti bizim için. Birçok arkadaşımız Melo gibi, Ujfalusi gibi, Burak gibi hatta Amrabat'ı tam saymazsak bunların da eksikliğini hiç kimse hissettirmedi. Benim de hep istediğim şey. Bir ve iki numaraların birbirlerine çok yakın olması bu da bize pozitif olarak dönecektir. Onu görüyorum. İnşallah böyle devam eder. Çünkü bu ayın sonunda kura çekeceğiz. Hiç kolay değil. Ayağımızı yere sağlam basmalıyız. Oyuncularımı alınlarından öpüyorum, kutluyorum. Aferin onlara. Bir teşekkür de Erzurum halkına. Emeği geçenlere, sayın valiye, emniyet müdürümüze, belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.''
Terim, bir gazetecinin Engin Baytar'ın kırmızı kart görmesiyle ilgili düşüncelerini sorması üzerine ise şunları konuştu:
''Açıkçası hani ne olursa olsun, şart ne olursa olsun Engin'in ne yaptığını daha bilmiyorum. Ama hoş değil. Göreceğim, seyredeceğim. Görmeden bir karar vermek çok doğru bir şey değil. Sonuç olarak takımını 10 kişi bırakmıştır. Bunun hiç sebebi, bahanesi olamaz. İstisnai hallerin dışında. Ceza kolay. Muhakkak ki bunun bunun karşılığını alacaktır'' dedi.
Kadrolarının Şampiyonlar Ligi için de yeterli gördüğünü belirten Terim, ''Takviyemiz olabilir. Bunu zaten biz de dillendiriyoruz'' diye konuştu.
Başka bir gazetecinin, ''Bugün kolay kazanacağınız bir maç zora girdi. Bunun nedeni sakat futbolcular ve Cüneyt Çakır olabilir mi'' sorusuna ise Cüneyt Çakır'la ilgili konuşmak istemediğini belirterek, şu yanıtı verdi:
''Yakaladığınız zaman atacaksınız. 2-0 başka bir şey, 2 farklı başka bir şey. Düşünebiliyor musunuz. Aklıma yıllar önce Emre'ye çarpan top geldi. Aşağı yukarı Emre sahanın en kısa oyuncuydu. Futbol böyle bir oyun. Yakaladığınız zaman atacaksınız. Karşınızdaki takım Fenerbahçe. Oyun tamam, baskı tamam, bunlar bizim için mükemmel tamam. Ama 2-0 olduğu zaman beyinlerdeki algılar değişir. Reaksiyonlar değişir. İki taraf için de.''
Terim, Umut'un performansından da memnun olduklarını belirterek, maçtan önce bu kadar gol pozisyonuna girileceğini düşünüp düşünmediği sorusuna ise ''Bu tip maçlarda zaten eğer taraflardan biri eğer erken gol bulursa gol pozisyonu ihtimali artar'' diye konuştu.
Galatasaraylı futbolcu Emre Çolak da maçın ardından yapılan basın toplantısındaki konuşmasında, Fatih Terim'e kendilerine verdiği şans nedeniyle teşekkür ederek, şunları kaydetti:
''Hocamıza çok teşekkür ediyorum. Bize güvenip, hiçbir teknik direktörün yapamayacağını yapıp bize 11'de görev vermeye başladı. Onun güvenini boşa çıkarmamak gerçekten çok önemli. Güzel oynayarak, hak ederek kazandığımız için çok mutluyuz. Kupa için de ayrıca mutluyuz. İnşallah bunun devamı şampiyonlar liginde gelir.''
Arda Turan ile sevincini paylaşıp paylaşmadığı yönündeki bir soruya ise Emre Çolak, Arda Turan'ın kendisinin A takıma çıkmasında çok büyük emeği olduğunu ve yardım ettiğini belirterek, ''Daha telefonuma bakmadım. Kendisiyle Galatasaray'da yeniden oynamayı isterim'' dedi.
Semih Kaya ise kazandıkları için sevinçli olduklarını belirterek, ''Fatih hocanın güvenini boşa çıkartmadığını düşünüyorum. Umarım ilerleyen maçlarda başarılı oluruz'' diye konuştu.