İSTANBUL - Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında yarın karşılaşacağı İspanya'nın Real Madrid takımının teknik direktörü Jose Mourinho, bu kupada çeyrek finalde hiç kaybetmedi. 

Dünyaca ünlü Portekizli teknik adamın başında bulunduğu takımlar, daha önce ''Devler Ligi''nde 6 kez mücadele ettikleri çeyrek finalden mutlu şekilde ayrılma başarısı gösterdi.

2003-2004 sezonunda ülkesinin Porto takımı ile UEFA Şampiyonlar Ligi'nde şampiyonluk yaşayan Jose Mourinho, o sezon çeyrek finalde Fransa'nın Olympique Lyon takımını eledi.

Ünlü teknik adam, İngiltere'nin Chelsea takımı ile 2004-2005 sezonunda Almanya'nın Bayern Münih, 2006-2007 sezonunda da İspanya'nın Valencia ekibini ''Devler Ligi'' çeyrek finalinde geçti.

Jose Mourinho, İtalyan ekibi Inter ile UEFA Şampiyonlar Ligi kupasını kazandığı 2009-2010 sezonunda ise çeyrek finalde Rusya'nın CSKA Moskova takımını eledi.

2010-2011 sezonunda Portekizli teknik adamın başında bulunduğu Real Madrid, Şampiyonlar Ligi çeyrek finalinde İngiltere'nin Tottenham takımını devre dışı bıraktı.

Mourinho yönetimindeki Real Madrid geçen sezon da çeyrek finalde Kıbrıs Rum Kesimi'nin Apoel takımını elemeyi başardı ve Mourinho böylece çeyrek finallerde başarılı bir istatistik yakaladı.