İSTANBUL  - Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Başkanı Andre Meyer, voleybolda altyapı yatırımlarını çok önemsediklerini aktararak, "Türkiye, altyapıya önem veren dünya çapında bir federasyona sahip. Ülkenizde hem sportif açıdan hem de yönetim açısından ciddi adımlar atıldı. Birkaç yıl önce başlatılan çalışmalarda önemli noktalara gelindi. Artık bu çalışmaların meyvesini toplamak üzeresiniz" dedi.

Türkiye Voleybol Federasyonu'nun bünyesinde, her türlü organizasyonu gerçekleştirebilecek kapasitede çalışan barındırdığını aktaran Meyer, "Son 5 yıla bakıldığında Türkiye'de çok büyük değişiklikler var. Altyapıya önemli yatırımlar yapıldı. Dünyadaki en iyi salonlara sahip tek ülkesiniz. Ayrıca en iyi organizatörsünüz" ifadelerini kullandı

Andre Meyer, CEV Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde 3 sezondur Türk takımlarının şampiyon olmasına değinirken, bir uyarıda da bulundu.

CEV Şampiyonlar Ligi'nde üst üste 3 sezon aynı ülke takımlarının ipi göğüslemesinin önemli bir gösterge olduğuna değinen Meyer, "Bu başarıları yakalamak gerçekten çok önemli. Ama Türkiye'nin dikkat etmesi gereken bir konu var. Kulüpler, kadrolarındaki önemli yabancı oyuncularla bu başarılara uzandılar. Bu seviyede yerli oyuncu sayısını artırarak yola devam edilmeli. Milli takımlarda yer alacak yerli sporcuların gelişimi de sağlanmalı" diye konuştu.