DOHA

Katar'ın başkenti Doha'da iki gün önce başlayan 2013 Otomobil Fuarı devam ediyor. Dünyanın en pahalı arabalarının ilk kez görücüye çıktığı fuar, bugün de otomobil meraklılarının akınına uğradı. Fuarın yapıldığı alan, bugünün tatil olması nedeniyle dolup taştı.

Fuar kapsamında düzenlenen motor ve drift şovları ise nefes kesti. Ortadoğu ve Avrupa'nın tanınmış pilotlarının, fuar merkezinin yanında bulunan alanda yaptıkları şovlar, tribünleri dolduran binlerce insan tarafından ilgiyle izlendi.

Türk rallici Burcu Çetinkaya da bu akşam bir performans sergiledi. Geçen haftasonu yapılan Uluslararası Katar Rallisi için Doha'da bulunan Türk rallicinin yaptığı drift şov ilgiyle izlendi. Çetinkaya'ya şovunda, Lübnanlı drift kralı Abdo Feghali de eşlik etti. İkilinin şovu izleyicilerden büyük alkış topladı.

Şovun ardından izleyicileri selamlayan Çetinkaya, daha sonra fotoğraf çektirerek imza dağıttı.

AA muhabirine konuşan Çetinkaya, şunları söyledi:

''Katar'daki uluslararası ralli için buradaydık. Rallinin hemen ardından, resmi ziyaret için Katar'a gelen sayın Başbakanımızı karşılama fırsatı bulduk. Bu, ben ve yardımcı pilotum Özlem Akgüç için çok büyük bir gurur ve mutluluk oldu. Sonrasında da Katar Otomobil Fuarı başladı. Burada Ortadoğu'nun ünlü isimlerinden drift kralı Abdu Feghali ile drift şov yapma imkanı bulduk. Binlerce insan izledi, çok mutluyum. Bundan böyle Ortadoğu'da çok daha fazlasını yapacağız inşallah, hem yarışlarda hem de işin şov kısmında.''

Drift kralı Abdu Feghali ise Türkçe olarak ''Yakında Türkiye'ye geleceğim'' diyerek, Türkiye'de yapmaya hazırlandığı drift şovun müjdesini verdi.