ANKARA

Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, kulüplerin borç batağında olduğunu belirterek "Başbakan olsam, borçlu kulüplerin başında olan insanları, kulüp başkanlığından resen azlederim" dedi.

Cavcav, gazetecilere yaptığı açıklamada, bugün Ankara'da yapılacak Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında kulüp başkanlarına 3 dönem sınırı getirilmesi ve spor kanunu gibi konuları görüşeceklerini söyledi.

Vakfın toplantısında Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) özellikle istediği e-bilet uygulamasının da değerlendirileceğini bildiren Cavcav, "Ben özellikle Sayın Başbakanımız, teşkilat ve Spor Bakanımızla spor kanunu yapılırken, fikir birlikteliği içerisinde olunması gerektiği kanaatindeyim" diye konuştu.

İlhan Cavcav, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tüm kulüplerin İlhan Cavcav gibi başkanı olmasını isterim. Kimseye bir tek kuruş borcu olmayan kendi yağıyla kavrulup, kendi yağıyla ligi devam ettiren bir kulübün 35 yıldır başkanıyım.

Bütün kulüp başkanları 2-3 veya 5 sene kulüp başkanlığı yapıp, bir sürü arkada borç harç bırakarak gelecek yönetimlere büyük külfetler yüklüyor. Bu durumda ben de başbakan olsam 3 sene değil, senede bir başkan değişmesini isterim. Başbakanın yerinde olsam büyük, küçük ayırt etmeden borç batağındaki kulüplerin başkanlarını resen görevden alırdım. Borçlu kulüplere yaptırım uygulanmalı. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor borç içindeki kulüpler. Başbakan olsam, borçlu kulüplerin başında olan insanları, kulüp başkanlığından resen azlederim. Kulüpleri bu şekilde borçlandıranları o kulübün kapısından içeri sokmam. Bunu ben İlhan Cavcav olarak söylüyorum."