SAKARYA - Marmara Depremi'nde çalıştığı salonun ağır hasar görmesi ve ailesinin engellemesi nedeniyle spor yaşamı bitme noktasına gelen mili sporcu Enes Erkan, çadırlarda sürdürdüğü antrenmanla karatede dünya şampiyonu olmayı başardı.
Bırakma noktasına geldiği spor yaşantısını çadırlarda sürdüren Erkan, Fransa'da düzenlenen yarışmada dünya şampiyonu olarak Türkiye'ye 4 yıl aradan sonra ilk altın madalyayı getirdi.
Altın madalyayı kazanıncaya kadar 3 dünya şampiyonunu elediğini belirten Erkan, ''Şampiyonları yenmeden de şampiyon olunmuyor zaten. Türkiye tarihinde erkeklerde 4. şampiyonluğu getirdim. Bu Türkiye için büyük bir başarı ve benim için de çok büyük bir gurur'' dedi.
Erkan, 2020 Olimpiyatları'nda karatenin de yer alacağını vurgulayarak, ''Bu, hem benim için hem de Türkiye için büyük bir şans. Çünkü ülke olarak bu spor dalında iyi noktalardayız. Karate olimpiyatlara girerse en az 3 madalya kazanırız. İnşallah 2020'de İstanbul'da yarışma imkanım olur ve jübilemi olimpiyat şampiyonu olarak yaparım'' diye konuştu.