BURSA

Bursaspor maçın henüz 24. saniyesinde golü buldu. Josue'nin pasısyla ceza sahasına giren Enes Ünal, rakibiyle girdiği ikili mücadelede kendini yerde buldu. Pozisyonu iyi takip eden Bakambu, boşta kalan topu plase bir vuruşla filelere gönderdi: 1-0

6. dakikada gelişen Bursaspor atağında, sağ kanattan hareketlenen Şener Özbayraklı topu ceza alanına gönderdi. Bakambu'nun topun gelişine vuruşunda, meşin yuvaryak yandan az farkla auta gitti.

34. dakikadaki Centone Karagümrük atağında, orta alandan aldığı pasla ceza sahasına giren Ali Küçik'in vuruşunda top üstten az farkla auta çıktı.

35. dakikada Bursaspor net bir pozisyon yakaladı. Bekir Yılmaz'ın pasıyla ceza sahasına giren Enes Ünal, topu kaleci Akın Alkan'ın üzerinden aşırdı. Yan direğe çarpıp kaleye yönelen topu Serhat Keskinoğlu, çizgi üzerinden kafayla ceza sahasının dışına çıkardı.

Bu arada, kaleci Akın ile çarpışan Enes Ünal, sahadan sedye ile çıkarılarak, ambulansla hastaneye götürüldü.

51. dakikada kazanılan serbest vuruşu Josue kullandı. Kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden atışı kullanan Josue topu kaleye gönderdi. Kaleci Akın Alkan son anda topu tokatlayarak kornere çeldi.

89. dakikada Bursaspor ikinci golünü buldu. Kaleci Harun'un degajında rakip yarı alanda Traore kafayla topu Bakambu'nun önüne indirdi. Bakambu, plase bir vuruşla takımının ve kendisinin ikinci golünü kaydetti: 2-0

90+1. dakikada Bursaspor Bakambu ile bir gol daha buldu. Traore ile duvar pası yaparak ceza sahasına giren Bakambu, yerden düzgün bir vuruşla topu filelerle buluşturdu: 3-0

Maç, Bursaspor'un 3-0 üstünlüğüyle sona erdi.

"Futbol oynanmıyor"

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kupa ve lig maçlarının art arda gelmesi nedeniyle fikstürün bazı takımlara avantaj, bazı takımlara ise dezavantaj oluşturduğunu belirtti.

Maçı kazanmanın çok önemli olmadığını, 2 oyuncusunun sakatlandığı için oyundan çıktığını, sertlik nedeniyle sinirlenen Josue'yi de kart görmemesi için mecburen oyundan almak zorunda kaldıklarını vurgulayan Güneş, "Savaşa mı geldik ne oldu anlamadım" değerlendirmesinde bulundu.

Güneş, maçın hakemlerinin sertliğe göz yumarak bir anlamda rakip oyuncuları teşvik ettiğini öne sürerek, şöyle konuştu:

"Türkiye Futbol Federasyonu 14 yabancı oyuncu serbest kararı alacağına yabancı hakem getirsin. Suç yapan, tekme atanı teşvik edersen, ceza vermezsen oyuncu sertliğe devam eder. Rakip takım antrenörü 'normal' diyor. Futbol oynanmıyor, bir kavga yapıyor. Ben Karagümrük sahasına polisle girdim, polisle çıktım. Bir de soyunma odasına dönerken bana posta koyuyor.

Gözlemcilere de söylüyorum, bunları niye raporlarınıza yazmıyorsunuz. İstanbul'da biz bir şey yaptığımızda hemen rapor yazıyorsunuz. Ben ilk kez saha içinde bu kadar sinirlendim. Adam buraya sadece tekme atmaya gelmiş. Böyle ligde şampiyon olsan ne olur, olmasan ne olur."

Centone Karagümrük cephesi

Centone Karagümrük Teknik Direktörü Ferruh Özgün ise Bursaspor'un Türkiye liglerinin en formda takımlarından biri olduğunu belirtti.

"Bursaspor çok üst düzey bir takım. Ligin üstünde futbol oynuyorlar" diyen Özgün, şöyle devam etti:

"Ben Centone teknik direktörüyüm ve bir camiayı temsil ediyorum. Bursaspor'u tebrik ediyorum fakat yedek kulübesinden yapılanları hak etmedik. Sonuçta futbol sert bir oyun. Kasti hareket olmadığını düşünüyorum. Yedek kulübesinden bize karşı yapılanlar bizi üzdü. Ben futbolu konuşmak isterdim. Bursaspor teknik ekibinin yaptığı hareketleri yadırgadım. Futbolda bunların olmaması lazım. Biz, Bursaspor'a, Karagümrük'te iyi misafirperverlik gösterdik. Bu yapılanlar hoşuma gitmedi."