Galatasaray formasıyla Spor Toto Süper Lig'de çıktığı ilk maçta Kardemir Karabükspor filelerini uzatma bölümünde attığı golle havalandıran Eren Derdiyok, sarı-kırmızılı takımın eski golcüsü Burak Yılmaz'ı aratmayacağını söyledi. 

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında soruları cevaplayan Eren, Galatasaray'da beklentilerin yüksek olduğunu ifade ederek, "Bir forvet oyuncusundan beklentiler her zaman yüksektir. Baskı olması normal, buna her oyuncunun alışık olması lazım. Ben sahaya çıktığım zaman elimden geleni yapmaya çalışıyorum." diye konuştu.

Çin'in Beijing Gouan takımına transfer olan Burak Yılmaz'ın, Galatasaray'da önemli işler yaptığını belirten Eren, "Kendisini de oyun stilini de çok severim. Onu aratmamaya çalışacağım." ifadesini kullandı.

Bu sezon için gol hedefi koymadığını vurgulayan sarı-kırmızılı futbolcu, "Buraya takımın başarısı için geldim. Gollerimle takıma katkı sağlayabiliyorsam ne mutlu bana. Takım için en iyisini istiyorum. Şampiyonluğa oynamak istiyoruz. Ne kadar gol atabilirsem kendi adıma o kadar sevinirim." şeklinde konuştu.

"Podolski ile iyi bir ikili olabiliriz"

Podolski ile oynaması konusundaki soruya Eren, "Oyuncular olarak elimizden geleni vermeye çalışıyoruz. Podolski ile iyi bir ikili olabiliriz. Onun kararını hoca verecek. Biz bütün oyuncular hep birlikte oynamaya çalışıyoruz." şeklinde ifadelerle cevap verdi.

Galatasaray'da çok güzel bir ortamla karşılaştığını söyleyen sarı-kırmızılı takımın yeni transferi, teknik direktör Riekerink'in kendisine çok yardımcı olduğunu vurgulayarak, "Arkadaşlarım iyi karşıladı. Çok cana yakınlar. Tecrübeli oyuncular var. Büyük bir camiaya geldiğimi hissettim. Riekerink yanına gidip konuşabileceğiniz bir hoca. Eksiklerimiz konusunda bize çok yardımcı oluyor." şeklinde konuştu.